Menu
© Ferrari
Nieuws

Sebastian Vettel na afgepakte winst in Canada wel 'Driver of the Day'

7 reacties | 2218x gelezen
09-06-2019 22:43

bvonk | Ferrari-coureur Sebastian Vettel is door de fans op de Officiële Fomule 1 site (www.formula1.com) gekozen als 'Driver of the Day' na de race in Canada.

Bron: Formule1nieuws.nl

Het leek het weekend te gaan worden van Ferrari en Sebastian Vettel. Op zaterdag pakte de Duitser de pole en ook de race begon goed. Maar in de race ging het toch een keertje fout, Vettel miste zijn rem punt en kwam buiten de baan. Het gebeurde met hoge snelheid en de Ferrari kwam snel weer de baan op net voor de Mercedes van Lewis Hamilton.

Even later besloten de race leiding om de Ferrari-coureur een 5 seconde straf te geven voor het onveilig terug te voegen van de wagen op de baan. Ondanks de straf is Vettel dankzij de fans wel 'Driver of the Day' geworden, een kleine troostprijs.

Driver of the Day 2019


Grote Prijs Coureur Team raceklassering
Australië Valtteri Bottas Mercedes 1
Bahrein Charles Leclerc Ferrari 3
China Alexander Albon Toro Rosso 10
Azerbeidzjan Charles Leclerc Ferrari 5
Spanje Max Verstappen Red Bull 3
Monaco Max Verstappen Red Bull 4
Canada Sebastian Vettel Ferrari 2
Frankrijk - - -
Oostenrijk - - -
Groot-Brittannië - - -
Duitsland - - -
Hongarije - - -
België - - -
Italië - - -
Singapore - - -
Rusland - - -
Japan - - -
Mexico - - -
Verenigde Staten Mexico - - -
Brazilië - - -
Abu Dhabi - - -
❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

remko243
Junior Member

Dat driver of the day gebeurde slaat ook nergens op, Monaco was het max omdat hij zo zat te pushe bij Lewis en Lewis heeft hem daar meesterlijk achter hem kunne houden, nu is het Lewis die zit te pushe bij bij vettel en dan is vettel the driver of the day?!? Vaag volk die fans

0 10-06-2019 07:20:50
Geeke
Gold Member

Driver of the day omdat hij weer eens niet tegen de druk kon en daarbij ook nog eens bijna een crash met Lewis veroorzaakte. Schiet mij maar lek.

0 10-06-2019 09:38:33
KawaEd
Senior Member

Dtriver of the day??.....my ass.
De jankerd kon de druk weer eens niet aan, maakte een stuurfout en week uit.
Daarbij drukte hij LH bewust, ja bewust naar buiten want hij zat al op de baan om door te gaan.
Terechte beslissing van de stewards

0 10-06-2019 09:47:16
F1Fan76
Moderator

Crybaby of the day was een betere geweest voor Vettel. Mijn god wat kan die zich aanstellen. De teleurstelling kan ik begrijpen, maar die flauwe kul na de race lijkt nergens op. Wat mij betreft is Lewis Hamilton driver of the day, hij hij heeft de hele race geen haarbreed toegegeven en daardoor heeft Vettel waarschijnlijk (weer) een fout gemaakt waar Hamilton profijt van heeft gehad. En het handelen van Lewis en het team was juist, ieder ander team had dat ook gedaan. Op twitter zie je zelfs reacties dat Hamilton een kerel had moeten zijn en een gat van 5 sec. had moeten laten vallen...Yeah right, cadeautjes krijg je van Sinterklaas en niet op de baan.
En wat betreft de gehele discussie over de straf van Vettel terecht of niet: Zonder de zoveelste fout van Vettel was er helemaal geen discussie geweest en had hij gewoon gewonnen.

0 10-06-2019 10:22:27
Geeke
Gold Member

Grappig dat hier iedereen het eens is en op Social media iedereen schreeuwt hoe oneerlijk het was.. Ricciardo overigens ook zeer puik gereden

1 10-06-2019 16:57:23
dok418
Rookie

vettel moet niet janken als hij het eerlijk speelt dan word je niet bestraft

10-06-2019 19:21:38
eddtheduck
Bronze Member

Snap de hele heisa ook niet. Vettel stond onder druk, maakt een foutje en vliegt van de baan. Ja, hij houdt hem knap uit de muur, maar hij komt gewoon niet op een veilige manier terug de baan op. Het is aan de reactie van Hamilton te danken dat hij niet met volle vaart op de Ferrari van Vettel rijdt.
Kortom straf terecht. Vettel creëert immers zelf de onveilige situatie. Verschil tussen Hamilton die rondenlang wordt opgejaagd en Vettel is dat Hamilton foutloos blijft en Vettel niet... Druk van de rode overall wordt steeds groter. Laatste Ferrari winnaar is nog steeds Kimi...

0 11-06-2019 10:19:36
;