Menu
© Toro Rosso
Achtergrond

Race 7 - 2019: Circuit Gilles Villeneuve (Canada)

9 reacties | 5640x gelezen
06-06-2019 09:00

RvDelft | Canada is een van de spannendste races van de F1 kalender. Het is de perfecte combinatie tussen een motor-circuit en een straat-circuit. Krappe korte bochten en lange rechte stukken.

Bron: wikipedia.org

Toen het circuit werd afgerond kreeg het de naam ‘Île Notre-Dame Circuit’. De eerste race was gelijk al een groot succes. De Canadees Gilles Villeneuve behaalde zijn eerste overwinning. Na zijn overleiden in 1982, werd uit eerbetoon de naam van het circuit veranderd naar ‘Circuit Gilles Villeneuve’.

Circuit Gilles Villeneuve

De muur bij bocht 14 kennen we allemaal als ‘The wall of champions’. Deze is ontstaan nadat tijdens de race van 1999 drie kampioenen: Damon Hill, Michael Schumacher en Jacques Villeneuve (zoon van Gilles Villeneuve) in die muur reden (in dat jaar was het uitkomen bocht 13). Maar eigenlijk heet die muur niet zo. De naam van de muur is ‘Bienvenue au Québec’, dit betekent: 'Welkom in Québec'. Québec is de provincie waar het circuit ligt.

Door het jaar heen is het circuit erg rustig. Het is dan open voor voetgangers, hardlopers en fietsers. Sinds 4 juni 2009 zijn alleen wielrenners verboden. In 2008 en 2009 waren er 27 ongelukken op het circuit met wielrenners. Dus uit veiligheidsoverwegingen is deze regel toen ingesteld.

Het wordt in ieder geval weer heerlijk een weekend genieten. Veel plezier allemaal!


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;