Menu
© Williams
Nieuws

Williams heeft Jamie Chadwick binnen

9 reacties | 2264x gelezen
20-05-2019 19:41

ozzyexowaw | Williams heeft Jamie Chadwick maandag vastgelegd als ontwikkelingscoureur. De 21-jarige Britse gaat deel uitmaken van de Driver Academy van het Formule 1-team.

Bron: BBC

Als ontwikkelingscoureur zal Chadwick een belangrijk persoon worden van het team, zowel op de baan als in de fabriek in Grove, waar Williams de fabriek heeft. Ze zal zich vooral bezighouden met simulatorwerk. Bovendien zal ze de coureurs George Russell en Robert Kubica tijdens drie Europese wedstrijden ondersteunen bij enkele media- en marketingactiviteiten. Ze zal als eerst de Grand Prix van Groot-Brittannië in juli bijwonen.

"Het is een grote eer om deel uit te maken van de Driver Academy van Williams. De simulator is een fantastische mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen en ik kijk ook uit naar de tijd die ik in de fabriek van Williams ga doorbrengen". Aldus Chadwick.

"Het promoten van vrouwen binnen de autosport is van groot belang”, aldus teambaas Claire Williams. "Hopelijk gaat een vrouwelijk rolmodel binnen ons team andere jonge meiden inspireren om ook te gaan racen. Jamie is zeker een groot talent en ik kijk ernaar uit om met haar samen te werken.”

Momenteel gaat Chadwick met 43 punten aan de leiding in de W Series, een nieuwe raceklasse voor vrouwen waar ook de Nederlandse Beitske Visser aan meedoet.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;