Menu
© Formule1nieuws.nl
Achtergrond

Race 5 - 2019: Circuit de Barcelona-Catalunya

9 reacties | 5792x gelezen
08-05-2019 09:00

RvDelft | Het circuit waar we de eerste Nederlander in een formule 1 auto hebben zien winnen. Iedereen weet nog wel de plek waar hij/zij was toen Max als eerste over de streep ging. En aanstaande zondag zijn we weer op deze historische plek.

Bron: https://www.boxrepsol.com

De bouw werd op 10 september 1991 afgerond, dat is 19 dagen voor de eerste GP. Dus daar hebben ze wel even wat stres momenten gehad.

Ondertussen is het circuit een vaste prik op de kalender en het circuit die elke coureur van voor naar achter kan dromen. De heren van de grid hebben hier toch wel de meeste rondjes gereden. Dat komt door de testdagen die voor elk seizoen gehouden worden.

Het circuit is in 2007 aangepast. Drie langzame bochten (13, 14 en 15) zijn toen toegevoegd om het inhalen te stimuleren. Het was namelijk bijna onmogelijk om de auto voor je te volgen in de toen nog snelle bochten 13 en 14. Bocht 13 lag een stukje verder dan de huidige en liep helemaal door naar de huidige bocht 16. De Motor GP gebruikt deze versie van het circuit nog.

Wat nog leuk is om even op te letten tijdens de race is dat recht bij bocht 7 een oude boerderij staat op een heuvel. De naam van deze boerderij is La Moreneta. Hierin is op moment het kantoor van het circuit gevestigd.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;