Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari nam gok met brandstof

10 reacties | 3085x gelezen
29-04-2019 11:35

ewald | In de afgelopen Grand Prix van Azerbeidzjan heeft Ferrari zowel Sebastian Vettel als Charle Leclerc minder brandstof mee laten nemen dan gebruikelijk.

Bron: Motorsport

Volgens Matti Binotto werd dit bijna fataal voor Sebastian Vettel.

Ferrari gokte erop dat er meerdere safety cars zouden zijn in Baku zoals gebruikelijk. Echter was het in de afgelopen race anders er was er slechts één virtuele safety car situatie. Achter de schermen werd er dan ook druk gerekend of Vettel de eindstreep wel zou halen. "Sebastian Vettel moest extra op zijn brandstofverbruik gaan letten. Hij moest voldoende overhouden om de eindstreep te halen."

"Mercedes was gewoon te snel in Azerbeidzjan. We konden dat tempo niet bijhouden. Zelfs Vettel niet. We zijn nu de gegevens aan het analyseren en aan het kijken waar onze zwakke punten liggen zodat we die aan kunnen pakken."

"We hadden gehoopt dat we vanaf de eerste race beter hadden concurreren aan de top van het veld. Helaas is dat door meerdere redenen nog niet het geval. Er zijn pas 4 races verreden dus we doen zeker nog mee net het wereldkampioenschap." Aldus Binotto


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;