Menu
© Formule1nieuws.nl
Achtergrond

Race 4 - 2019: Azerbaijan (Baku)

9 reacties | 5518x gelezen
24-04-2019 09:00

RvDelft | Azerbaijan, het tweede straatcircuit van de race kalender. Het circuit staat nu voor de derde keer onder de naam ‘Grand Prix van Azerbaijan’ op de kalender. Een jaar eerder werd het circuit al gebruikt maar toen onder de naam ‘Europese Grand Prix’.

Bron: skysports.com

In 2016 begon de geschiedenis van dit circuit wat saai. De race was een bijzonder actie loze race waarbij de grid bijna in slagorde naar de finish reed. Wie had er na die race verwacht dat we de twee races daarna toch behoorlijk wat actie om onze oren kregen. Wie herinnert zich nog dat Stroll na een knotsgekke race op het podium stond. Ook kan iedereen zich nog wel herinneren dat de Bulls (Max en Daniel), vorig jaar toch iets te ver gingen en daardoor elkaar van de baan af reden.
Nu Ferrari op de rechte stukken het snelst is en Honda zegt dat ze 20PK gevonden te hebben. Kan het zomaar weer een race worden om van te smullen.

Liberty Media heeft, toen ze de Formule 1 overnamen van Bernie Ecclestone, aangegeven dat ze verbaast waren hoe Azerbaijan op de F1 kalender is gekomen. Ecclestone zou dit circuit hebben toegevoegd omdat er met veel geld gesmeten werd. Verbazingwekkend is dat in februari dit jaar het contract met 5 jaar is verlengt. Zou Liberty Media dan toch meer bezig zijn met geld dan dat ze bezig zijn met ‘de history te redden van de sport’? Wat je ze met enige regelmaat hoort zeggen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;