Menu
© Ferrari
Nieuws

Briatore: "Ferrari verliest het op techniek"

10 reacties | 2820x gelezen
18-04-2019 08:56

ewald | In de Grand Prix van China bleek weer dat er een groot gat zit tussen de topteams en het middenveld.

Bron: Formule1nieuws

Maar ook in de top liggen ze steeds verder uit elkaar. Volgens de voormalige teambaas van Renault, Flavio Briatore, is Ferrari al jaren te traag en verliezen ze het op de techniek.

Eind maart had hij al aangegeven dat het wel eens een lastig seizoen kan gaan worden voor Ferrari. Ze beginnen nu al met het verzinnen van excuses dus dat zal niet veel goeds voorspellen. Hij heeft geen goed woord over voor Ferrari en Mattia Binotto, de nieuwe teambaas.

"Het is niet vreemd dat ze een slechte start hebben van het seizoen. Ze hebben al acht jaar een langzame auto. Binotto is een goede technisch directeur, alleen is de dubbelrol die hij nu heeft niet wenselijk. Ferrari loopt nu het risico dat ze geen compleet toegewijde teambaas en technisch directeur hebben."

Ferrari had in Bahrein met Charles Leclerc een kans om te winnen. Echter mocht dat niet zo uitpakken door tactische beslissing en technische problemen met de SF90. "Het is gewoon nog hetzelfde als het afgelopen jaar. Het gat naar Mercedes is nog steeds niet kleiner geworden." Aldus Briatore


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;