Menu
© Haas F1
Achtergrond

Er is er een jarig hoera, hoera: Romain Grosjean

0 reacties | 5333x gelezen
17-04-2019 21:19

RvDelft | Vandaag is het de 33e verjaardag van Romain Grosjean. Even een klein stukje over deze sympathieke coureur.

Bron: formula1.com

Romain begon zijn F1 carrière bij Renault als test coureur. Hier heeft hij ook in 2009 zijn eerste F1 race gereden. Sinds 2012 is Romain is een vaste aanwezigheid in de Formule1. Hij reed toen voor Lotus is sinds 2016 coureur bij Haas. Zijn beste finish is 2e (2012, Canadian Grand Prix) en zijn beste pole is ook 2e (2012, Hungarian Grand Prix). Nu kunnen we het gaan hebben over zijn crashes, fouten, etc. Maar het is zijn verjaardag, dus wil ik een paar andere weetjes opsommen over Romain.

  1. Romain heeft een tijd geleden zijn acteer talenten laten zien in een clip van David Guetta (Dangerous). In de clip Romain staat daar onder andere op het podium na ‘de race’. Voor Romain was dat waarschijnlijk zijn laatste podium. In de Lotus jaren van Romain nog heeft hij een aantal keer op het podium gestaan, tien in totaal. Sinds hij bij Haas rijd is dat helaas nog niet voorgekomen.

  2. Als Romain niet in de Formule 1 was gaan rijden was hij waarschijnlijk kok geworden. In 2010, toen hij niet meer voor Renault mocht rijden, heeft hij zich opgegeven voor een kookschool. Echter is hij hier niet verder meegegaan. Wel heeft hij samen met zijn vrouw in 2017een kookboek uitgebracht genaamd ‘Cuisine et confidences' (Cooking and confidences).

  3. Romain’s eerste sport keuze was niet racen. Hij is eest begonnen met skiën, dit omdat zijn opa op Olympisch niveau heeft gesport. Maar omdat zijn vader de sport niet vertrouwde, hij vond dat er te er veel doping schandalen waren, is Romain verder gaan zoeken. Hij heeft nog een tijd geBMXt maar zonder succes. Pas toen Romain 11 ½ was is hij gaan karten.

  4. Romain heeft twee nationaliteiten, Zwitsers en Frans. Dit is op zich niets nieuws. Hij heeft ook tijd met 2 vlaggen op zijn auto gereden. Toen hij mee deed aan het 'French Formula Renault' kampioenschap stelde Renault de eis dat hij alleen onder de Franse vlag zou gaan rijden. En zo geschiede. Vandaar dat deze Zwitser onder de Franse vlag zijn rondjes rijd.

❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;