Menu
© Pirelli
Nieuws

“Budget limit is belachelijk”

12 reacties | 2797x gelezen
17-04-2019 15:33

Gallardo | In 2021 staan er grote veranderingen op de planning voor de Formule1. Er word hard gewerkt aan een compleet nieuw reglement, echter daarnaast zal er een budget limit worden ingevoerd voor alle teams. Op deze manier wil de FIA het mogelijk maken dat ook de kleinere teams kunnen gaan meedoen voor de prijzen.

Bron: Motorsport-total.com

Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve denkt niet dat hierdoor de races beter worden. Tijdens een interview met journal de Montreal vertelde Villeneuve het volgende. “Nemen we aan dat de limit op 100 miljoen word vast gesteld, en dan. Wat gebeurt er dan denk je? Mercedes zal die 100 miljoen volledig uitgeven maar teams zoals Haas of Alfa Romeo geven een fractie van dit budget uit, en dat alleen omdat zij met plek 5 of 6 tevreden zijn”.

“Ik denk dat de kleine teams meer geld overhouden in plaats van te investeren in ontwikkeling van de auto. Hiermee is de Formule1 geen steek geholpen. Als ik moet zeggen hoe ik er over denk, ik vindt het een belachelijk idee. Ik blijf erbij dat de Formule 1 de absolute top van de autosport is en moet blijven. Echter word er ondertussen zoveel opgelegd dat het belachelijk aan het worden is. Je mag maar zoveel kilo brandstof verbruiken, je mag maar 3 motoren per jaar gebruiken. Banden zijn aan een vast aantal setjes per weekend aan banden gelegd. Als je van alles meer nodig bent krijg je straf. Dat heeft niets meer met Formule1 te maken”, aldus Villeneuve.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;