Menu
© Pirelli
Nieuws

Leclerc negeerde teamorders van Ferrari

3 reacties | 3607x gelezen
02-04-2019 09:14

ewald | Sebastian Vettel had helemaal niet zo vroeg in de Grand Prix ingehaald mogen worden in de Grand Prix van Bahrein door Cherles Leclerc.

Bron: Racefans

Uit de boordradio van Leclerc blijkt dat hij van Ferrari de opdracht kreeg om zich nog even twee ronden rustig te houden en achter Vettel te blijven.

Bij de start verloor Charles Leclerc zijn eerste plen aan Sebastian Vettel. Hij wilde deze zo snel mogelijk heroveren. Charles Leclerc gaf aan dat hij veel sneller was. Hiermee hoopte hij dat Vettel stalorders zou krijgen om aan de kant te gaan. Het tegendeel was waar. Leclerc kreeg orders om nog even twee ronden geduld te hebben.

Charles Leclerc had hier eigenlijk geen boodschap aan. "Ik was gewoon sneller en dat liet ik ook weten. Ik kreeg de opdracht van het team om er nog twee ronden achter te blijven. Echter kreeg ik al in de ronde erna een goede mogelijkheid om hem in te halen. Dat deed is dan ook met succes." Aldus Leclerc


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RuudK
Silver Member

Leclerc, goed bezig, ga zo door !!
Eerste race was hij sneller en tweede ook. Vettel gaat het heel lastig krijgen en zie aankomen dat hij eind van het seizoen gaat stoppen. Zeker als hij achter Leclerc eindigt in het WK.

0 02-04-2019 13:53:43
Jan1947
Bronze Member

Het zal mij benieuwen hoe lang het gaat duren voordat ze bij Ferrari inzien dat ze hun kaarten op Leclerc moeten zetten in plaats van op Vettel !!

0 02-04-2019 15:26:23

Goed bezig Leclerc! Ga zo door.
Vettel is al jaren vreselijk overschat, kon goed met de blown diffuser overweg maar that's it.
Dat heeft ie flink uit kunnen buiten omdat ie destijds in de auto zat die dat het best voor elkaar had.
Voor de rest hoef je niet zoveel van em te verwachten. Ferrari zal dat binnenkort ook in gaan zien.

0 03-04-2019 17:10:21
;