Menu
© Force India
Achtergrond

Race 2 - 2019: Bahrain

10 reacties | 8122x gelezen
27-03-2019 17:07

RvDelft | Het vergevende glibberige alcohol vrije circuit van Bahrain. We zijn aangekomen bij ronde 2 van de 2019 Formula 1 championship.

Bron: wikipedia.org

Het circuit van Bahrain is het eerste circuit dat een Formule 1 weekend mocht organiseren in het midden-oosten, en dit mocht wat kosten. 150 miljoen dollar heeft het circuit gekost. Helaas wordt het circuit niet heel vaak gebruikt, onder andere daardoor is er weinig grip. Gelukkig geeft dit circuit de ruimte om fouten te herstellen. Er ligt namelijk 140.000 vierkante meter om het circuit heen waar je als coureur uit kan wijken, zonder dat je gelijk in een grindbak vast staat.Op dit circuit heeft Raikkonen in 2006 voor een behoorlijke stunt gezorgd. Hij begon de race als 22e en eindigde op het podium. Dit is tot op heden nog niet nagedaan door een andere coureur. Max heft vorig jaar een poging gewaagd. Hij starten toen als 15e en in ronde 2 lag hij al op de 10e positie. Tijdens zij inhaalactie tegen Hamilton raakte zijn band lek. In ronde 4 heeft hij zijn race moeten afbreken door schade aan zijn differentieel. Dus ook bij een slechte kwalificatie is de race zeker nog niet over. Er zullen hier zeker meer inhaal acties zijn dan in Albert Park (Australië).

Ook nog een leuk feitje is dat voor de race van 2010 het endurance-circuit gebruikt is, ter ere van de 60e verjaardag van de Formule 1. Als je de kaart nu bekijkt, was er een extra stuk tussen bocht 4 en 6. Het circuit bestond dat jaar uit 24 bochten! Maar door vele negatieve reacties van de coureurs is dit in 2012 niet meer herhaald.

De oplettende lezer zal opmerken dat 2011 dan mist in dit verhaal, en dat klopt.
Sinds 2004 is het circuit van Bahrain onderdeel geweest van de F1 kalender. Alleen 2011 ontbreekt. Dit jaar mocht Bahrain de openingsrace organiseren maar door onrust in het land werd deze uitgesteld als seizoensafsluiter, en uiteindelijk helemaal afgeblazen.

Hier vind je nog 6 andere feiten over het circuit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;