Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari gaat toch voor snelste ronde

9 reacties | 2498x gelezen
22-03-2019 11:31

ewald | De afgelopen Grand Prix had Ferrari een bewuste beslissing genomen om niet de strijd aan te gaan voor de snelste ronde.

Bron: Autobild

Het lijkt erop dat Ferrari hier nu op terug komt.

In de slotfase van de Grand Prix van Melbourne reed Charles Leclerc op de vijfde plaats. Hij had een goede voorsprong op de nummer zes, Kevin Magnussen. Hij had toen een veilige pitstop kunnen maken voor nieuwe banden en te gaan voor de snelste ronde. Daarvoor had hij dan een extra punt gekregen. Echter heeft het team van Ferrari er niet voor gekozen om dat te doen.

De nieuwe teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, legt in een interview uit waarom ze hier niet voor gekozen hebben. "Het was voor ons heel belangrijk om de auto veilig binnen te krijgen en de punten voor de vijfde plek te pakken. Het maken van een pitstop in dat stadium van de race was een te groot risico."

Het lijkt erop dat hij hier nu op terug gaat komen. " Er zijn nog twintig punten te verdelen voor de snelste ronde. Uiteraard gaan we die niet cadeau doen aan de concurrentie. Aan het einde van het jaar kunnen we die punten wel eens nodig hebben daar het verschil tussen de coureurs wel eens heel klein kan zijn." Aldus Binotto


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;