Menu
© Red Bull
Nieuws

Start bouw nieuw Grand Prix-circuit: Vietnam

9 reacties | 2327x gelezen
22-03-2019 09:46

ewald | De eerste steen is officieel gelegd voor een nieuw racecircuit. De voorzitter van de Fédération International Automobile, Jean Todt had de eer om zijn steentje hier aan bij te dragen.

Bron: Formule1nieuws

Vrij snel na de afloop van de eerste F1-race van het seizoen in Australië, is de voorzitter vanuit Melbourne naar Vietnam gevlogen om bij het historische moment aanwezig te zijn: de grondlegging van het Hanoi Motor Sport Circuit.

Er staat vaart achter de realisatie van het circuit, want volgend jaar moeten de eerste Formule 1-coureurs al over het asfalt kunnen scheuren. De Grand Prix van Vietnam staat in de racekalender van 2020 ingepland voor april.

Het nieuwe circuit zal grotendeels over de bestaande straten van Hanoi gaan. Het deel dat nieuw wordt gebouwd, is het deel waar de paddock en pits komen. Het race-circuit zal rond het My Dinh National Stadium liggen, de uiterste westkant van Hanoi. Het circuit zal onder andere uit een anderhalf kilometer recht stuk bestaan. Het ontwerp van bocht 1 en 2 zijn gebaseerd op het die van Nürburgring. Daarnaast is het deel tussen bocht 16 en 19 te vergelijken met de beroemde bochten in het Japanse circuit Suzuka; de Esses en de 130R.

Het bedrijf Liberty Media was op zoek naar een goede raceplek in Azië sinds de GP van Maleisië van de racekalender verdween. De Vietnamese overheid geeft geen enkele financiële steun aan het evenement in Hanoi, maar de Vietnamese VinGroup wil de kosten van de bouw dragen. Nguyen Viet Quang, CEO van de VinGroup liet weten dat een circuit is ontworpen dat de Vietnamese identiteit en architectuur in het vaandel zal dragen en tegelijk een uitdaging voor de rijders zal zijn. Wat dat precies inhoudt, moet blijken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;