Menu
© Ferrari
Nieuws

Vettel beteuterd naast podium: “Wagen doet niet wat ik vroeg"

12 reacties | 2205x gelezen
18-03-2019 12:16

ewald | Voor de eerste keer in zijn carrière bij Ferrari staat Sebastian Vettel naast het podium.

Bron: Formule1nieuws

De Duitse coureur greep dit weekend in Melbourne net naast de prijzen en bij Ferrari hebben ze eigenlijk geen idee wat er nu precies mis ging deze Grand Prix.

Mattia Binotto, teambaas bij Ferrari, weet wel dat ze het moeilijk vonden om de juiste afstelling te vinden met de banden: “We probeerden verschillende afstellingen, maar we konden nooit de goede balans vinden. We misten dan ook heel wat grip.” Het leek hem heel onwaarschijnlijk om meteen al te zeggen waar het probleem nu in zit. “Daarvoor moeten we eerst analyseren wat er aan de hand is.”

Met teamgenoot Charles Leclerc vlak achter hem, finishte Vettel deze wedstrijd als vierde. Dit op bijna een minuut van winnaar Bottas. Vettel zegt over de race: “Dit weekend had ik niet het vertrouwen dat ik in Barcelona wel had. Het voelde aan alsof ik niet dezelfde wagen had om mee te racen, want het deed niet waar ik om vroeg.” Verder: “Ik had heel weinig grip. Vanaf de eerste testdag in Barcelona waren we erg tevreden met de degradatie van de banden. De balans was toen meteen juist en de wagen reageerde precies zoals ik het wilde.”

De vragen die momenteel nog bij het Ferrari-team rondspoken, worden hopelijk binnenkort door het technische team opgelost.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;