Menu
© Huffington Post
Nieuws

Ecclestone voorspelt: Hamilton exit

10 reacties | 4897x gelezen
15-03-2019 17:18

ewald | De voormalige Formule 1-baas doet een voorspelling voor het 2019-raceseizoen.

Bron: Corriere della Sera

Hij ziet niet weer een kampioenschap voor de Brit Lewis Hamilton weggelegd. Hij denkt dat de vijfvoudige wereldkampioen deze keer van de troon wordt gestoten door het Ferrari-team met Sebastian Vettel.

Bernie Ecclestone: “Ik bemerk een goede sfeer binnen het team en over de wagen, al is Hamilton wel de favoriet.” Daarnaast: “Ik denk dat Ferrari deze keer met Sebastian Vettel zal winnen”. Vettel en de voormalige F1-baas zijn goede vrienden. Afgelopen Oud & Nieuw hebben zij samen in Zwitserland doorgebracht.

Als Ecclestone de twee coureurs Hamilton en Vettel met elkaar vergelijkt, zegt hij over Vettel: “Zodra de race voorbij is keert hij terug naar huis, naar vrouw en kinderen. Hij is compleet het tegenovergestelde van Lewis”. Sebastian Vettel houdt zich graag wat op de achtergrond. In tegenstelling tot Hamilton, die graag in het middelpunt van de belangstelling staat. De wereldkampioen trekt heel wat fans. Niet alleen door zijn prestaties, maar ook door zijn levensstijl. Toch is ook dat volgens Ecclestone niet echt goed voor de Formule 1-sport.

“Hij is uniek”, geeft Ecclestone toe, maar: “Hij is tegelijkertijd het beste en het slechtste voor de Formule 1. Het beste omdat hij weet hoe hij de sport moet promoten en dat beter dan wie ook. Het slechtste omdat hij de aandacht wegneemt van de F1 om die volledig op zijn persoon te leggen.”

“Hij doet niets verkeerd maar de andere rijders moeten wakker worden en ook hun persoonlijkheid tonen,” besluit de voormalige F1-baas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;