Menu
© Pirelli
Nieuws

Terugkeer van Kubica in F1 blijkt een worsteling

10 reacties | 2329x gelezen
15-03-2019 13:27

ewald | Voor de nieuwe aanwinst bij raceteam Williams, Robert Kubica, waren de vrije trainingen een worsteling.

Bron: Autosport

Kubica beweerde dat zijn Grand Prix van Australië tijdens de vrije training in het gedrang kwam door lichte schade. Hij had grote moeite om de wagen onder controle te houden en van de kerbs weg te blijven doordat hij zoals hij aangaf wat last had van “floor damage”.

De Poolse coureur die dit seizoen teruggekeerd is in de Formule 1, reed nu in Melbourne zijn eerste volledige dag op een Grand Prix sinds 2010. Of het aan de wagen lag of dat Kubica het minder in de vingers heeft, voor Williams betekende het dat het team de tweede training vier seconden in moest leveren.

De coureur zei dat hij tijdens de training worstelde met de "algemene grip" in de openingssessie en hoewel het "beter" aanvoelde in de tweede sessie , ondervond hij tegenslagen: "Helaas ging de tweede training met best veel compromissen gepaard door wat schade".

Hij was dus niet helemaal tevreden over hoe het hem tijdens de training verging: "Het is al moeilijk als het soepel loopt." Kubica voegde eraan toe: "We moeten wegblijven van stoepranden. Dus het is niet gemakkelijk, vooral als je vecht om op het goede spoor te blijven.” Toch eindigde hij zijn verhaal positief: "Maar ja, het positieve is dat de middag beter aanvoelde.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;