Menu
© GPF1
Nieuws

Charlie Whiting overleden

11 reacties | 2625x gelezen
14-03-2019 05:35

ozzyexowaw | Formule 1-wedstrijdleider Charlie Whiting (66) is donderdagochtend overleden in het Australische Melbourne. Drie dagen voor de start van het nieuw Formule 1-seizoen.

Bron: BBC

De internationale autosportfederatie FIA zegt in een korte verklaring dat Whiting plotseling is overleden aan een longembolie.

Charlie Whiting was sinds 1977 actief binnen de Formule 1 en werkte in eerste instantie voor de teams Hesketh en Brabham. Waar hij bij Brabham een lange tijd heeft samengewerkt met Bernie Ecclestone. In 1988 trad hij in dienst van de FIA. Om uiteindelijk in 1997 als wedstrijdleider de baas te worden over het verloop van de races en de toepassing van de technische regels in de sport. De ervaren Whiting gold tijdens de races als belangrijk aanspreekpunt voor de coureurs, die hem over de boordradio simpelweg aanspraken als 'Charlie', als ze vonden dat andere coureurs zich asociaal gedroegen.

FIA-voorzitter Jean Todt reageert verdrietig op plotselinge verlies van Whiting. "Ik ken Charlie Whiting al vele jaren en hij is een geweldige racedirecteur geweest. De Formule 1 heeft een trouwe vriend verloren."❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;