Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen voelt weinig druk

10 reacties | 2828x gelezen
13-03-2019 13:00

ewald | De 21-jarige coureur is vrij relaxed over de races die aankomend weekend op de kalender staan.

Bron: Telegraaf

Dat blijkt uit een interview dat hij onlangs aan De Telegraaf gaf. Hierin vertelt hij dan ook: “Melbourne zegt niet alles over de rest van het seizoen.”

Max begint nu aan zijn vijfde seizoen en de ervaring heeft hem geleerd dat in een Formule 1-jaar er veel kan gebeuren. Terugkijkend op vorig seizoen zegt hij: “Vorig jaar zag je bijvoorbeeld het verschil tussen Mercedes en Ferrari ook wat groter worden tijden het seizoen.”

Max heeft voor de start van dit seizoen in totaal 394 testronden gereden met de RB15. Of hij hiermee voldoende heeft getraind om eventueel een wereldtitel in de wacht te slepen, laat Max in het midden. Hij zegt wel: “Als je de auto niet doorontwikkelt, kan je aan het begin van het seizoen nog zo goed zijn, maar het gaat erom dat je dat het hele jaar blijft. Dat zit bij Red Bull meestal wel goed, maar het moet nog wel even gebeuren. De jongens bij Red Bull en Honda moeten natuurlijk ook wel gas blijven geven.”

Over de race aankomend weekend is Verstappen redelijk relaxed. Hij dankt dit aan het feit dat hij geen groentje meer is: “Door de jaren heen ga ik makkelijker met alles om. Dat heeft zeker met ervaring te maken”.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;