Menu
© Williams
Achtergrond

Race 1 - 2019: Albert Park Street Circuit

11 reacties | 6130x gelezen
13-03-2019 09:03

RvDelft | Aanstaande zondag is het zover. We hebben dan 112 dagen gewacht totdat de lichten weer uit gaan voor de Formule 1. We gaan weer genieten van 21 races op prachtige circuits. Het 2019 seizoen start, zoals afgelopen jaren, op het Albert Park Street Circuit in Melbourne, Australië.

Bron: youtube.com

Het Albert Park Street Circuit is een tijdelijk circuit waar 1 weekend in het jaar geracet wordt. Het circuit bestaat uit een schakeling van reguliere wegen die rond het Albert Park Lake liggen. Ongeveer 9 weken voor het race-weekend wordt er begonnen met de opbouw. In deze weken zullen er ongeveer 34 kilometer aan hekken worden neergezet en 34.000 m2 aan feesttenten. Wat opvalt als je met Google Maps over de weg ‘rijd’, is dat er een aantal paaltjes langs de weg staan. Al deze duizenden paaltjes worden verwijderd voor dat ene weekend waar wij al zo lang op wachten.

Zeker tijdens de eerste en tweede vrije training zal de baan erg glad zijn. Dit komt omdat op asfalt gereden wordt waar normaal gesproken het gewone verkeer overheen rijdt. Hierdoor zal er weinig tot geen rubber op de baan liggen. De vele witte verkeerslijnen op het asfalt en de hobbelig structuur zullen de grip niet ten goede komen.

Het wordt in ieder geval weer een weekend om van te smullen. Wat zullen de verhoudingen zijn? Gaat Vettel voor de 3e keer op rij er vandoor met de openingszegen, pakt Hamilton die af of krijgen we een verassing? Wie zal het zeggen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;