Menu
© FIA
Nieuws

Nieuw seizoen; nieuw F1 reglement. Wat verandert er?

11 reacties | 2077x gelezen
13-03-2019 08:00

ewald | Dit is wat er ten opzichte van het vorige Formule 1-seizoen verandert:

Bron: Formule1nieuws

Banden

Ieder type band heeft een eigen herkenbare kleurmarkering aan de zijkant. Het aantal wordt teruggebracht van zeven naar drie. Daarbij staat rood voor zachte banden, geel voor medium en wit voor harde banden. Dat de banden meer zullen glimmen komt door een speciale behandeling met chroom.

Vleugels

De voor- en achtervleugels zijn breder dan voorheen en zijn iets hoger. De aerodynamica wordt hierdoor duidelijk beïnvloed. De veranderende luchtstromen rond de wagens, maakt het dat inhalen makkelijker zal worden voor de coureurs. De wagens kunnen hierdoor ook dichter bij elkaar racen.

Coureursgewicht

Alle coureurs worden in gewicht gelijk gesteld. Hierdoor komt een einde aan een eventueel voordeel dat een lichtere coureur heeft ten opzichte van een zwaardere rijder. Het gewicht van een coureur en zijn stoel is gesteld op minimaal 80 kilo. Indien dit niet gehaald wordt dan wordt de stoel van de coureur met gewichten verzwaard.

Finish

De zo kenmerkende zwart-witte blokvlag die het eind van de race aanduidt, behoort officieel tot de verleden tijd. Deze zal nu vervangen zijn door wit knipperend flitslampen. De vlag zal vast nog wel wapperen, maar dit zal meer symbolische waarde hebben.

Helm

De coureurshelm is dit jaar kleiner en ultra-sterk. Net als het vizier, welke wat smaller oogt. Er wordt gezegd dat de helmen zelfs een test met geweerkogels doorstaan.


Benzine

Er mag meer benzine in de wagen meegenomen worden. Dit geeft de coureurs meer vrijheid tijdens de wedstrijd. Ze hoeven eventueel tegen het einde van de race minder terughoudend te rijden. Ten opzichte van vorig seizoen mag vijf kilo meer mee.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;