Menu
© Red Bull
Nieuws

Raceweekenden moeten korter

9 reacties | 2058x gelezen
12-03-2019 08:00

ewald | Volgens Liberty Media en de FIA is de werkdruk van de teams te hoog.

Bron: Auto Motor und Sport

De organisaties zouden willen zien dat de teams in de toekomst pas op woensdag of donderdag op het circuit verschijnen. Er zou dan pas voor het eerst op vrijdagmiddag gereden gaan worden. Op dit moment is dat nog niet mogelijk. Hiervoor zouden er veranderingen gemaakt moeten worden in de regels.

"We zijn aan het kijken of we de raceweekenden opnieuw op kunnen bouwen en zijn nieuwe regels aan het opstellen voor hoe de teams tijdens deze weekenden gaan werken. Dit doen we om de alle teams een eerlijke kans te geven en om ervoor te zorgen dat de races spectaculairder worden. Het is voor ons belangrijk om kwaliteit te leveren. Dus we gaan geen gekke dingen doen zoals bijvoorbeeld een omgekeerde startvolgorde.

"We zijn aan het kijken of we het aantal uren kunnen verlagen dat een team op een circuit mag werken. Vroeger waren de races hetzelfde als de huidige test. De teams werkte toen de klok rond in meerdere ploegen. Dat werd toen verboden. We willen dat de teams efficiënter gaan werken. Dan is er minder stress en kunnen we meer races gaan rijden." Aldus Brawn


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;