Menu
© Pirelli
Nieuws

Red Bull op vierde plek in eerste Power Ranking van 2019

9 reacties | 2988x gelezen
06-03-2019 10:04

ewald | Red Bull is tijdens de wintertest niet helemaal uit de verf gekomen volgens Formula1.com.

Bron: Formula 1

Red Bull staat op de vierde plek in de eerste Power Ranking van 2019. De verwachting is wel dat team Red Bull één plek zal stijgen gedurende het seizoen.

De beste indruk tijdens de wintertest heeft team Ferrari gemaakt volgende officiële Formule1 site. Ferrari staat bovenaan in de ranking en de verwachting is dan ook dat het team deze plek niet meer af gaat geven en eerste zal gaan worden in het constructeurskampioenschap. Ferrari zou op dit moment volgens de data een voorsprong hebben van 0.4 seconden bij de lange runs met een minimale hoeveelheid aan brandstof. De voorsprong zou groter worden als er meer brandstof aan boord zou zijn. Alleen de betrouwbaarheid in Barcelona was nog niet feilloos.

Mercedes staat op een tweede plek in de ranking en heeft in de wintertest laten zijn dat het wel goed zit met de betrouwbaarheid. De verwachting is dat Mercedes de tweede plaats kan behouden dit seizoen.

Op een derde plek staat Renault. De betrouwbaarheid en de snelheid van het Franse team waren meer dan goed. Het zou zelfs tot de mogelijkheden behoren om dit jaar 1 of 2 podiumplaatsen te pakken. Zeker nu ze een tweetal sterke coureurs hebben. Of ze de derde plek in de power ranking het gehele seizoen kunnen behouden valt nog te bezien. Het zou dit seizoen wel eens een constant gevecht hierom kunnen zijn met Red Bull. Dat Red Bull nu vierde staat is mede te danken aan de crash van Pierre Gasly op de voorlaatste testdag.

F1.com Power Rankings na wintertests

Teampos. eind 2018Positie Power RankingVerwachte pos. eind 2019
Ferrari211
Mercedes122
Renault434
Red Bull Racing343
Haas F1555
Scuderia Toro Rosso969
Alfa Romeo876
McLaren687
Racing Point798
Williams101010


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;