Menu
© Pirelli
Nieuws

Perez: "Nieuwe Formule1-reglementen pakken goed uit."

9 reacties | 2234x gelezen
05-03-2019 09:50

ewald | Dit jaar gaan er wat nieuwe regels in die het inhalen makkelijker zouden moeten maken.

Bron: Formule1nieuws

Volgens Sergio Perez is het opstellen van deze nieuwe regels geweldig voor de sport.

Het zijn vooral een aantal technische wijzigingen die ervoor moeten zorgen dat de auto's eenvoudiger te volgen en in te halen zijn. De verandering die het meest opvalt is de bredere en simpeler voorvleugel. Deze zou ervoor moeten zorgen dat er minder vuile lucht geproduceerd wordt. Hierdoor zou het volgen van andere auto's eenvoudiger moeten worden.

In de afgelopen testweken in Barcelona kwamen er steeds meer positieve verhalen naar buiten over het volgen van andere auto's. Naast Perez waren ook Bottas en Ricciardo positief over de kleine verbeteringen. Perez is van mening dat ze de juiste weg zijn ingeslagen met de nieuwe voorvleugels.

"Ik voelde in de test dat je minder downforce verliest als je achter een andere auto zit. Het is geweldig om te zien dat de regels goed uitpakken. In Melbourne gaan we pas echt meemaken hoe het gaat uitpakken Dan heb je auto's om je heen die dezelfde snelheid hebben. Ik hoop dat de show dan een stuk beter gaat worden." Aldus Perez

Naast de voorvleugel is ook de achtervleugel breder geworden. De DRS-flap komt ook verder open te staan. Hierdoor zou het effect van de DRS groter worden wat het inhalen makkelijker zou maken. "De delta om een auto in te halen wordt een stuk kleiner. Je kan nu de auto beter volgen en je hebt het voordeel van DRS. Ik hoop dat hierdoor het racen aantrekkelijker gaat worden voor de fans."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;