Menu
© McLaren
Nieuws

Alonso aan de slag als testrijder voor McLaren

9 reacties | 2335x gelezen
27-02-2019 20:10

ozzyexowaw | Fernando Alonso is nog geen jaar weg uit de Formule 1, of de tweevoudig wereldkampioen keert al weer terug. De Spaanse coureur wordt ambassadeur en testrijder bij het team van McLaren.

Bron: BBC.com

Alonso koos na wat mindere seizoenen binnen de Formule 1 om wat anders in de autosport te gaan doen. Zo gaat hij deelnemen aan de Indy 500. Nu blijkt dat hij coureurs en engineers van het team van McLaren gaat adviseren. Bovendien hoopt hij in de ontwikkeling van de bolide voor het seizoen van 2020 een rol te kunnen spelen.

'Alonso gaat bepaalde tests rijden om de ontwikkeling van de MCL34 (Seizoen 2019) en de MCL35 voor 2020 te ondersteunen”, aldus het team van McLaren.
Alonso: 'Ik heb al voor mijn vertrek uit de Formule 1 gezegd dat ik mezelf zie als onderdeel van dit mooie team, McLaren. Ik ben dan ook erg blij met deze rol en ben er trots op dat ik betrokken mag blijven bij dit team. Ik kijk erg uit naar de start van de Indy 500 in mei, maar dit is een van de dingen die we samen kunnen doen. Ik wil graag jonge talenten helpen, of het nu gaat om mijn eigen team of het team van McLaren. Dit is belangrijk voor het team en mijzelf.”

Naast zijn rol bij McLaren en deelname aan de Indy 500, rijdt de coureur dit jaar ook het World Endurance Championship voor Toyota, het WEC begint over twee weken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;