Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Albon: "Snelheid heeft mij verrast"

11 reacties | 3048x gelezen
20-02-2019 07:39

ewald | Alexander Albon had gisteren zijn debuut in de Formule1.

Bron: Formule1nieuws

De Toro Rosso-coureur heeft totaal 132 ronden gereden met een snelste tijd van 1:19.301. Niet geheel onverdienstelijk voor een eerse test. Helaas had hij de auto niet altijd onder controle en spinde hij tweemaal.

"Ik geniet er met vole teugen van. In de ochtend had ik een moeizame start. Ik wilde niet teveel meer aan de spin denken. Het was wel even een aparte ervaring. Ik moet erg wennen aan het gedeelte wat we op hoge snelheid rijden."

"Het is wel anders in een Formule1 auto. De wagen heeft erg veel grip en het remmen is daardoor heel erg anders. Fysiek ben ik gelukkig wel in orde. Ik wist in de ochtend al dat het zwaar zo gaan worden. De snelheid heeft mij verrast."

"Ik was gelukkig niet nerveus. De Formule1 is totaal anders dan de Formule2. Ook het aantal mensen waar ik nu bij Toro Rosso mee werk zijn er veel meer dan het afgelopen jaar bij DAMS."

"Ik wist niet dat deze auto zoveel downforce had. Ik ben wel wat gewent uit de Formule2 maar dit is toch anders. Ik moet hier en daar nog wel wat verbeteren om die laatste tienden van een seconde te vinden. Het was in ieder geval wel een geweldige ervaring." Aldus Albon


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;