Menu
© Williams
Nieuws

Williams haalt eerste testdag Barcelona niet

10 reacties | 2744x gelezen
17-02-2019 13:55

bvonk | Williams F1 zal niet in actie komen tijdens de eerste testdag in Barcelona. Claire Williams heeft laten weten dat de nieuwe FW42 niet op tijd klaar is.

Bron: Autosport.com

De shakedown die het Britse renstal op zaterdag wilde uitvoeren ging eerder al niet door. "We hebben helaas de start van ons testseizoen moeten uitstellen naar dinsdag", deelt Williams nu mee. "We hebben een ongelofelijk drukke winter achter de rug in Grove om de FW42 gereed te krijgen voor het 2019 seizoen, maar ondanks dat iedereen zijn uiterste best heeft gedaan, hebben we nog wat meer tijd nodig voordat we kunnen gaan rijden."

"Het heeft onze absolute prioriteit om een auto op het circuit te brengen die zo goed is als kan en soms neemt dit iets meer tijd in beslag dan je van tevoren had verwacht of graag zou hebben gewild. Het is niet ideaal, maar tegelijkertijd ook niet het einde van de wereld", vervolgt ze. "We moeten straks flink aan de slag om de verloren tijd in te halen, maar er zijn nog altijd zeven testdagen over en we zullen die tijd optimaal gebruiken om de wagen voor te bereiden op de eerste race."

Robert Kubica zou op maandagochtend met de nieuwe auto rijden, waarna George Russell op maandagmiddag in actie zou komen. Nu is Russell degene die op dinsdagochtend als eerste in actie komt met de FW42. Williams-reserverijder Nicholas Latifi rijdt dinsdagmiddag en woensdagochtend, waarna Robert Kubica op woensdagmiddag voor het eerst plaatsneemt in de auto waarmee hij in 2019 zijn comeback in de Formule 1 maakt.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;