Menu
© Red Bull
Nieuws

Regering geeft geen geld uit aan Grand Prix in Nederland

3 reacties | 1044x gelezen
06-02-2019 08:38

ewald | Minister Bruins heeft aan de tweede kamer laten weten dat er geen geld gaat naar een eventuele Grand Prix in Nederland.

Bron: NOS

De eigenaar van Zandvoort, Bernhard van Oranje, had een jaarlijkse overheidsbijdrage van vijf miljoen euro gevraagd voor het evenement. Na beraad heeft de regering besloten om de aanvraag niet in te willigen.

De promotor van de Nederlandse Grand Prix krijgt dus geen steun vanuit de Nederlandse overheid. Dat is wel een tegenvaller voor het circuit van Zandvoort. Ze hebben het financieel bijna rond. Er is alleen nog een gat van vijf miljoen euro wat gedekt zou moeten worden door Den Haag. Helaas gaan de bewindslieden hier niet in mee.

Eerder had van Oranje al een bedrag van zeven miljoen gevraagd. Dat werd in eerste instantie afgewezen. Nu is er bekend gemaakt dat de regering helemaal niet mee wil betalen aan een Formule1 Grand Prix in Nederland.

De argumentatie die door minister Bruins gegeven wordt om geen geld te geven is duidelijk. Er zijn voldoende mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven om hieraan een financiële bijdrage te leveren en daar een voordeel uit te halen. Zowel de organisatoren en de bedrijven in en om Zandvoort kunnen rekenen op veel inkomsten als er een Grand Prix komt.

Ook zou het organiseren van een Grand Prix niet binnen het sportbeleid van Nederland passen. Dat vooral gericht is op sporten en bewegen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Bronze Member

De fiscus vangt wel BTW op alle inkomsten die via een Grand Prix gegenereerd worden.

0 06-02-2019 10:43:28
Jan1947
Bronze Member

Dit staat op de site van RTL-GP:
"Hoewel het kabinet dus tegen een financiële bijdrage is, laat Bruins wel weten dat het “mooi om te zien” is dat Zandvoort de Formule 1 terug naar Nederland probeert te halen. Het circuit kan dan ook wel rekenen op alle steun om bijvoorbeeld de benodigde vergunningen in orde te maken."
Erger kan het niet!!!! Het afgeven van vergunningen is gewoon het werk van de regering. Nu wordt het gebracht als positieve bijdrage!!!! Schandalig !!!

0 06-02-2019 10:50:44
Geeke
Silver Member

wel miljoenen uitgeven aan polite beveiliging bij simplistische voetbal partijtjes, terwijl daar echt genoeg eigen geld beschikbaar is. Erg jammer dit, zelf woon ik niet in Nederland en zou er nooit heengaan maar ik hun het wel diegenen die niet lang kunnen reizen om een race te zien. Meten met twee maten, voetbal kan makkelijk zelf overleven, stadiums zat en een bal kost niet veel.

0 06-02-2019 19:17:48
;