Menu
© Renault
Nieuws

Abiteboul: "Betrouwbaarheid Honda nog niet bewezen"

16 reacties | 5073x gelezen
28-01-2019 07:59

ewald | Cyril Abiteboul maakt zich geen zorgen over Honda.

Bron: Formule1nieuws

De motor van Honda ligt dit jaar in de RB15 van Red Bull. Abiteboul verwacht dat de aanhoudende betrouwbaarheidsproblemen zich op gaan spelen en dat dit de progressie zal gaan afremmen. Tevens zal Red Bull niet constant gridstraffen willen pakken.

"Als ze dit jaar ineens vijf motorstraffen krijgen zal het zichzelf wel gaan reguleren. Als dit bij Toro Rosso gebeurt kijkt niemand er van op maar dat zal bij Red Bull wel anders wezen en gaan ze dat proberen te voorkomen."

Afgelopen seizoen werd Toro Rosso opgeofferd voor Red Bull en ontvingen ze veel gridstraffen. Als ze zich aan de regels houden dan hebben ze maar twee á drie mogelijkheden om hun motor te verbeteren gedurende het seizoen net zoals iedereen.

"Ook het constructeurkampioenschap speelt nog mee. Het is moeilijk om punten te krijgen als je een gridstraf krijgt en dat willen we niet riskeren. Iedereen is een bedreiging voor ons. Ik denk dat de bedreiging in de loop van het seizoen afneemt. Ik geloof erg sterk in de progressie die we deze winter doorgemaakt hebben." Aldus Abiteboul


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;