Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes: "Verschillen motoren steeds kleiner"

2 reacties | 2309x gelezen
17-12-2018 08:18

ewald | Volgens Toto Wolf zijn de verschillen tussen de motorleveranciers in de Formule1 steeds kleiner aan het worden.

Bron: Mercedes

Afgelopen jaren was de motor van Mercedes al lang niet meer zo dominant als de jaren ervoor. De andere leveranciers, Renault, Ferrari en Honda zijn de afgelopen jaar erg goed bezig geweest.

"Het afgelopen jaar had Ferrari de beschikking over een erg sterke motor. Ook bij Honda zijn er grote stappen gezet met Toro Rosso. Aan het einde van het seizoen heeft Renault ook goede resultaten weten te boeken samen met Red Bull. Ze deden in laatste paar Grand Prix mee voor de overwinning."

"De verschillen in motorvermogen wordt steeds kleiner. Wij zijn nog steeds het snelste team in de Formule1. Onze doelstelling voor volgend jaar is om dat te blijven. Echter om dat waar te kunnen maken zullen we moeten knokken en alles moeten geven wat we hebben." Aldus Wolff


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Ferrari was in het afgelopen seizoen de snelste F1 auto op een bepaald moment.
Totdat de FIA ingreep en extra controles ging uitvoeren (oa de accu2?)Toen was
Lewis weer de snelste en moest van de FIA kampioen worden en niet Vettel of Max.Mocht Max volgend seizoen de snelste zijn zou dan hetzelfde gebeuren bij
Redbull?

1 17-12-2018 14:22:03
Jan1947
Silver Member

De FIA heeft in het verleden steeds dingen gedaan die in het voordeel van Ferrari waren. En eigenlijk doen ze dat nog steeds. Ze konden er dit keer niet onderuit om Ferrari extra te controleren omdat andere teams (terecht) hun wantrouwen over specifieke dingen in de motor hadden uitgesproken. Formeel hebben ze nooit wat gevonden, maar nadat de controles waren ingebouwd waren de Ferrari motoren duidelijk minder krachtig geworden.

17-12-2018 17:36:45
;