Menu
© Huffington Post
Nieuws

Ecclestone: "Zestien races zou genoeg zijn"

1 reactie | 827x gelezen
03-12-2018 09:52

ewald | Het uitbreiden van de Formule 1 kalender met meerdere races is volgens Bernie Ecclestone geen goed idee.

Bron: Gazetta dello Sport

De voormalige eigenaar van de Formule 1 pleit ervoor dat ze alleen maar plaatsen aan gaan oen die commercieel interessant zijn.

"Eigenlijk zijn de eenentwintig wedstrijden die er nu op staan al te veel. Ze moeten er voor waken dat mensen het wel leuk blijven vinden. Het zou in mijn ogen goed zijn om maar zestien races te rijden en de Grand Prix's te schrappen die commercieel niet interessant zouden zijn."

De nieuwe eigenaar, Liberty Media, heeft recent aangekondigd dat er in 2020 een Grand Prix in Hanoi gereden gaat worden Tevens zouden er ook races op de planning staan in Nederland en Miami. Op dit moment staan er een 21-tal races op de kalender. Het is onduidelijk of er ook Grand Prix's gaan verdwijnen van de kalender in de toekomst.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

vnons
Senior Member

waarom bemoeien mensen die uit de F1 zijn zich altijd met de regels en beslissingen van anderen ?
die Ecclestone wordt een beetje de Jacques Villeneuve van het hogere management , altijd maar zeuren over van alles en nog wat .
voor mijn part organiseren ze 25 races in een jaar ,zolang de coureurs er niet over klagen ( en dat zou ook niet mogen met zo'n salaris ;-) ) is er niets aan de hand en maken ze dat zelf wel uit .

0 04-12-2018 19:55:26
;