Menu
© Red Bull
Nieuws

Brawn: "Kwaliteitsverschil veel te groot"

2 reacties | 1027x gelezen
28-11-2018 19:20

ozzyexowaw | Ross Brawn, sport directeur binnen de Formule 1 heeft woensdag nogmaals zijn ergernis uitgesproken over het huidige kwaliteitsverschil binnen de sport. In de laatste twee seizoenen kwam het slechts twee keer voor dat er een coureur op het podium stond die niet voor Mercedes, Ferrari of Red Bull Racing reed.

Bron: BBC.com

"Twee podiumplekken van de 123 die er in 2017 en 2018 samen te verdelen waren, is onacceptabel. Zeker gezien het feit dat de financiële kloof tussen de topteams en de rest alleen maar groter dreigt te worden." Aldus Ross.
De twee overige plekken waren voor Sergio Pérez van Force India, die eindigde eind april in de GP van Azerbeidzjan als derde. Een jaar eerder kwam Lance Stroll, namens Williams, ook in Azerbeidzjan als derde over de finish.

Brawn: "Als je alleen al kijkt naar het aantal punten voor de teams, Mercedes met 655 punten, Ferrari met 571 punten en Red Bull met 419 punten en dit vergelijkt met de overige teams, hierbij kwamen 5 teams niet eens boven de 100 punten uit voor het constructeurs-schap.

Het is niet voor het eerst Brawn zich kritisch uitlaat over het gebrek aan spanning binnen de Formule 1. In augustus kondigde hij al maatregelen aan om het verschil tussen de topteams en de rest van het veld te verkleinen.
"Dit is een probleem dat de FIA en de teams samen moeten proberen op te lossen, Want zo kan het niet langer binnen de Formule1. Er liggen meerdere oplossingen op tafel, maar deze moeten we met elkaar bekijken en accepteren." Sluit Brawn af.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

ozzyexowaw
Moderator

Helaas zal het ook niet binnen een jaar of twee verholpen zijn… Maar, mag toch hopen dat het anders gaat worden. Zal het TV-kijken ook een stuk leuker maken...

0 28-11-2018 20:57:05
F1critic
Senior Member

Goed dat Ross zich hier nu zorgen over maakt, ik kan me niet herinneren dat ik hem hier in 2009 wel eens over gehoord heb toen BrawnGP / Jenson Button als enige met een speciale diffuser reed en de rest van het veld op een rondje kon zetten....

0 29-11-2018 07:36:11
;