Menu
© Mercedes
Nieuws

Startopstelling Grote Prijs van de Brazilië 2018

5 reacties | 2776x gelezen
10-11-2018 21:33

bvonk | Morgen begint om 18:10 de race van de Grote Prijs van Brazilië, hier is alvast de voorlopige startopstelling te zien.

Bron: Formule1nieuws.nl

Verschillende coureurs hebben zich moeten melden bij de stewards voor een onderzoek. Sebastian Vettel heeft zijn wagen niet uitgezet bij het wegen, Kevin Magnussen en Sergey Sirotkin hebben mogelijk onnodig langzaam gereden toen ze terug gingen naar de pitstraat.

Lewis Hamilton hoeft zich tot nu toe niet te melden bij de stewards, de Brit lijkt tijdens Q2 Sergey Sirotkin en Kimi Räikkönen te hinderen maar krijgt daar tot nu toe geen straf voor.Red Bull-coureur Daniel Ricciardo heeft een gridstraf van 5 plaatsen gekregen omdat het team onderdelen van de powerunit heeft vervangen.

Force India-coureur Esteban Ocon heeft een gridstraf van 5 plaatsen gekregen omdat het team zijn versnellingsbak is vervangen.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Vettel heeft een reprimande en boete van €25.000 gekregen maar blijft dus op P2 staan.

4 10-11-2018 21:57:25
Jan1947
Silver Member

Wederom meten met twee maten. En Lewis? Heeft die geen straf gekregen voor zijn gevaarlijke actie op Sirotkin?

11-11-2018 00:04:50
bvonk
Moderator

De "maat" is anders heel duidelijk bij het wegen, dan hoor je de wagen stil te zetten en dat heeft Vettel niet gedaan.

Hamilton is een heel ander verhaal, leek mij ook een straf waar maar zowel hij als Sirotkin waren met een outlap bezig en dat maakt het toch anders. Dan heeft Hamilton hem niet gehinderd bij een snelle ronde. Je kan dan wel zeggen dat de veiligheid in gevaar was want was zeker vreemde actie maar dan kun je ook zeggen dat dat komt door de inhaalactie van Sirotkin in een outlap. Daarom is het waarschijnlijk ook niet onderzocht.

11-11-2018 00:24:57
madmax
Senior Member

Logisch dat Vettel geen straf krijgt. Hoe vuil was dat. Iemand voor de weging parkeren en dan gaan kijken of er iemand is die toevallig een keertje tijd heeft om de weging te gaan doen. De regen kwam er aan! Dat was competitievervalsing. Alsof ze midden in Ajax Feyenoord Frenkie de Jong naar de kant halen en even een plastest willen doen. Daar waren de marshalls heel erg in de fout en dat weten ze ook , vandaar alleen de geldboete.
En verbazingwekkend om te lezen dat mensen op dit forum zulke Hamilton fans zijn dat werkelijk niets van hem nog eerlijk beoordeeld wordt. Als Verstappen, Vettel, Hulkenberg, Ricciardo of wie dan ook dit zou hebben gedaan tegen Sirotkin zou er een straf van heb ik jou daar volgen. Maar de FIA houdt hem en Mercedes gigantisch de hand boven het hoofd. Het was zeer gevaarlijk , onnodig en onlogisch en de arrogantie van Hamilton's reactie naderhand was er alleen al één waardoor de FIA zou moeten ingrijpen. Hij zal zijn gedrag dus niet aanpassen! Dat blijkt uit zijn hautaine gedrag.

11-11-2018 12:05:02
bvonk
Moderator

@madmax
Ik neem aan dat je mij bedoelt met "mensen op dit forum zulke Hamilton fans zijn dat werkelijk niets van hem nog eerlijk beoordeeld" want verder neemt in dit bericht niemand het "op" voor Hamilton. Maar als je mijn reactie goed leest dan merk je dat ook ik eerst een straf verwachte en de actie gevaarlijk vond.

Maar een echt eerlijke en objectieve iemand wacht al de feiten af. Ze waren beide met een outlap bezig en dan is de inhaal actie en snelheidsverschil van Sirotkin net zo vreemd en gevaarlijk te noemen. Sirotkin heeft aangegeven geen banden meer klaar hadden staan omdat Williams niet had verwacht om Q2 te halen en dat hij de temperatuur in de banden probeerde te houden door erg hard te rijden in een outlap. De "schuld" zit hier dus bij twee coureur, bij Vettel zat de fout duidelijk bij de coureur en die heeft daarvoor ook een bijpassende straf (naar mijn mening) geregen. Maar had ook een zwaardere straf kunnen zijn.

11-11-2018 16:52:15
;