Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen over Honda-euphorie: Red Bull liegt niet!

0 reacties | 1955x gelezen
09-11-2018 18:38

F1Fan76 | Volgens Max Verstappen liegt zijn team Red Bull Racing niet wat betreft de verwachtingen over de samenwerking met hun nieuwe motoren partner Honda. Ook Helmut Marko zegt dat Honda zich aan de afspraak houdt om binnen 10 PK van Mercedes en Ferrari te komen in het aankomende seizoen. Volgens Marko zou Verstappen hiermee voor de titel kunnen strijden.

Bron: motorsport-total.com

Max Verstappen bevestigt dat de verwachtingen serieus zijn en dat men het volste vertrouwen in Honda heeft. “De cijfers liegen er niet om. We brengen geen onzin in de wereld. Hoe goed Honda in het aankomende seizoen de strijd aan kan gaan met de concurrentie, is natuurlijk ook afhankelijk van hoe zij zich verbeteren. We moeten dus gewoon afwachten.”

Verstappen die dit seizoen in meerdere woord gevechten geraakte met Renault-baas Cyril Abiteboul, is ervan overtuigd dat hun nieuwe motoren partner Honda duidelijk beter materiaal zal leveren dan de Fransozen.

“Ik ben realistisch, en denk dat we in het begin van het seizoen nog wat tekort gaan komen, maar we zullen definitief beter voor de dag komen dan met wat we nu hebben. We zullen in ieder geval dichter in de buurt komen.”

Of het genoeg is om voor het kampioenschap te gaan, “Dat zullen we zien, we moeten in ieder geval zorgen dat we er vanaf het begin goed bij zijn en niet teveel punten verliezen.” Hiermee lijkt het er in ieder geval op dat men verwacht in de loop van het seizoen de aansluiting met de top te vinden.

Mochten de verwachtingen uitkomen, dan is er kans dat Helmut Marko’s wens om Max Verstappen in 2019 tot jongste wereldkampioen te kronen aanwezig. Zou het in 2019 niet lukken dan heeft Red Bull in 2020 nog kans om het record van Sebastian Vettel (23 jaar en 135 dagen oud) te verbreken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;