Menu
© Red Bull
Nieuws

Officieel: In 2020 Grand Prix in Vietnam

2 reacties | 638x gelezen
08-11-2018 08:51

ewald | De Formule 1 organisatie heeft officieel bekend gemaakt dat er in 2020 een Grand Prix gaat plaatsvinden in de Vietnamese hoofdstad Hanoi.

Bron: FIA

Het is de eerste race die erbij gekomen is sinds Liberty Media de tijdjes in handen heeft. Met het toevoegen van deze race blijft de Formule 1 in Aziƫ groot. Naast Vietnam wordt er ook al gereden in Singapore, Japan en in China.

De lange termijn strategie van de Formule 1 wordt hierdoor steeds zichtbaarder. Het is de bedoeling om de aantrekkingskracht van de sport te verbreden en meer publiek over de hele wereld te bereiken. Om dit te bereiken hebben ze dan nu ook een meerjarig contract ondertekend om de Grand Prix te laten organiseren in Vietnam. De eerste race in Hanoi zal een straatrace zijn in het hart van de stad.

Aangezien dat het circuit in Zandvoort ook toestemming gekregen heeft om een Grand Prix in 2020 te organiseren zal het druk worden op de Formule 1 kalender in 2020.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Mathon
Bronze Member

Ongelofelijk dat we hier gaan racen.

Ik zag een filmpje op youtube van waar het circuit moest komen. We gaan gewoon door de sloppenwijken rijden.

Vietnam heeft totaal geen race-verleden, geen uitstralen en ik denk dat het land de miljoenen op veel betere manieren kan besteden.

Hier zullen mensonterende taferelen komen bij de aanleg van de baan. Snap niet dat de FIA zich inlaat met dit soort landen.

En begrijp me niet verkeerd, ik ben er niet tegen dat er nieuwe circuits in nieuwe landen komen. En op zich ziet de layout van de baan er ook nog wel leuk uit.

Maar ik denk dat de FIA ook een maatschappelijk belang heeft en dat ze dit soort landen links moeten laten liggen.

0 08-11-2018 12:22:17
Jan1947
Bronze Member

Volgens mij is F1 in Zandvoort in 2020 nog niet hard. Er zijn nog geen contracten getekend.

0 08-11-2018 13:27:42
;