Menu
© Ferrari
Nieuws

Vettel: "Spins door aerodynamica"

3 reacties | 1253x gelezen
27-10-2018 11:41

ewald | In de laatste vijf races spinde de auto van Sebastian Vettel drie keer.

Bron: Formule1nieuws

Dat heeft er bijgedragen dat hij nu zo goed als zeker geen wereldkampioen kan worden. Sebastian Vettel heeft gesuggereerd dat het wel eens aan de aerodynamica van de auto zou kunnen liggen.

"Het lijkt erop dat hoe dichter ik bij een andere auto kom ik meer downforce verlies. Als je de spins gaat analyseren welke ik gehad heb dan waren ze eigenlijk allemaal heel vreemd. Ik kon er niet veel aan doen. Het was in ieder niet dat ik te snel ging waardoor ik ging spinnen."

"Ik denk dat de auto de schuldige is. De aerodynamica speelt hierin parten als ik aan de binnenkant van een andere auto kom te rijden. Misschien moet ik de volgende keer de buitenkant maar eens proberen." Aldus Vettel


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Speedster
Bronze Member

Vet rijdt in een wagen waar de laatste 2 a3 update vanaf zijn toch? Goede keuze Ferrari. .....not!

0 27-10-2018 13:02:59
bvonk
Moderator

Wat de spins ook allemaal met elkaar te maken hebben is dat Vettel tegen een andere wagen reed. Dat heeft er dus waarschijnlijk veel meer mee te maken, maar daar zal Vettel niet over beginnen.

Dankzij de aerodynamica heeft Ferrari juist de kans om dit jaar goed mee te doen, het is dus maar net hoe je het wil bekijken. Vettel legt de fout wel heel vaak bij iets anders dan zichzelf.

0 27-10-2018 14:17:56
F1Fan76
Moderator

Raar verhaal, waarom spint zijn teamgenoot Kimi dan niet? Die wist zelfs de laatste GP te winnen met dezelfde auto. Ik denk dat Vetteltje excuses aan het zoeken is.

0 27-10-2018 16:39:47
;