Menu
© Renault
Nieuws

Renault-engineer: "Vrije training is altijd een drama"

0 reacties | 785x gelezen
11-10-2018 07:44

ewald | Bijna iedereen denkt dat de drukste dagen voor de raceteams de zaterdag en de zondag zijn.

Bron: El Confidencial

Dat blijkt anders te zijn. De vrije trainingen blijken de meeste stress op te leveren. Renault engineer Raúl Úbeda verteld in een interview over de werkzaamheden van een Formule1 team tijdens een raceweekend. Hierbij haalt hij aan dat vooral de vrije trainingen op de vrijdag altijd chaotisch verlopen.

Úbeda is zelf bijna nooit op het circuit te vinden. Hij werkt vanuit het Renault hoofdkantoor in Enstone en houdt zich vooral bezig met de wagen van Carlos Sainz. Hij is daar verantwoordelijk voor alle sensoren welke er aanwezig zijn in de auto. Het checken van alle signalen is een continue proces. Als er iets verkeerd gaat is hij de eerste die het weet en dan ook meld.

"De race is eigenlijk nooit zwaar voor ons. Het is een gewone werkdag voor ons. De vrijdag is meestal echt een nachtmerrie voor ons. Tijdens de vrijdag zijn de coureurs bezig met het vinden van een goede setup en moeten we veel feedback en input leveren. Tijdens de race op zondag hoeven we alleen alles in de gaten te houden." Aldus Úbeda


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;