Menu
© Renault
Nieuws

Renault motor toch competitief

3 reacties | 3274x gelezen
08-10-2018 07:50

ewald | Na afloop van de Grand Prix in Japan heeft Cyril Abiteboul aangegeven dat hij blij is met de Renault motor.

Bron: Formule1nieuws

De teambaas van Renault is blij met het feit dat Red Bull zo competitief is en met de progressie die de Renault motor de afgelopen tijd heeft doorgemaakt. Het verbeteren van de kwalificatiemodus zou de volgende stap moeten zijn.

"Het resultaat van afgelopen zondag is belangrijk voor het team. Het geeft aan dat onze racepace competitief is. We hebben hiermee laten zien dat onze motor goed kan meedraaien op hoge sneldheidcircuits. Red Bull was in de race voor de tweede plek. Uiteindelijk werd Max Verstappen derde achter de beide Mercedessen." Aldus Abiteboul

Het fabrieksteam deed het minder goed in Japan. Uiteindelijke reed alleen Carlos Sainz zich in de punten. Nico Hulkenberg viel uit tijdens de race.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Bronze Member

Altijd al gezegd dat de Renault motor veel capaciteit heeft.Helaas reden de beide
Coureurs met Honda motor weer niet in de punten.Was het wel een goede keuze
Van Max om met Honda in zee te gaan volgend jaar?

2 08-10-2018 11:16:52
Speedster
Bronze Member

Het is niet de keuze van Max maar van RB. Max zal mogelijk wel een stem hebben hierin maar niet de bepalende. Ik denk dat RB er goed aan doet. Het loopt al een paar jaar heel stroef en m.i. kan rwnault niet waarmaken wat ze beloven. Ik denk gezien het budget en de mogelijkheden van Honda dat dit een goede keuze is geweest van RB. Deze samenwerking schurkt tegen een fabrieksteam. Updates ed worden dirwct geleverd.

08-10-2018 13:17:19
bvonk
Moderator

Volgend jaar gaat nog lastig worden denk ik maar Red Bull moest hoe dan ook van Renault af en Renault wilde niet meer verder met Red Bull. Ze moeten dus wel, ze hadden kunnen wachten tot einde contract t/m 2019 maar denk zelf dat het wel slim is om zo vroeg mogelijk de stap te maken om zo de samenwerking te laten groeien.

08-10-2018 14:35:13
;