Menu
© Sauber
Nieuws

Is Leclerc een risico voor Ferrari?

5 reacties | 2009x gelezen
22-09-2018 10:53

ewald | Charles Leclerc wordt gewaarschuwd door Jacques Villeneuve dat de druk die er straks op hem komt te staan bij Ferrari wel eens te hoog kan zijn.

Bron: Formule1

Leclerc moet vanaf dag 1 presteren bij Ferrari. Hij krijgt geen tijd om zijn draai daar te vinden of om te rijpen. Het draait nu om zijn talent. Psychologisch gezien is Ferrari het zwaarste team om voor te rijden. Het is nog maar de vraag of Leclerc dar al klaar voor is.

Het is voor Ferrari een grote gok om dit te doen. Iedereen in Italië kijkt mee. Ook de media en de teamleden. Het is een grote familie. In het verleden zijn er al meerdere coureurs geweest die de druk niet aankonden zoals Nigel Mansell en Alain Prost.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

nu, ferrari heeft toch ook plannen om vandoorne op te roepen ams test / ontwikkelingsrijder. Dus hebben ze hem nog, indien het nix word met leclerck ;-) :-D :-P

0 22-09-2018 13:38:26
Jan1947
Silver Member

Die Villeneuve moet z'n mond eens dicht houden. Als ik ergens goed zat van ben is het wel van die ongevraagde uitspraken (en altijd negatief) van hem. Ik heb heel diep in m'n geheugen zitten wroeten, maar ik kan me geen enkele positieve uitspraak van hem herinneren.

2 22-09-2018 17:15:06
f1stevie
Silver Member

idd maar hij geeft wel gelijk dat Leclerc meteen voor de honden word gegooid en als je voor Ferrari rijd worden er resultaten vewacht, ofwel ga je kopje onder tegen Vettel of jij rijd hem zoek zoals Ricciardo geeft gedaan, Ferrari geeft nu intussen het perfecte inval team ( net als red-bull) mocht Leclerc floppen halen ze meteen kimi terug uit de Sauber- Ferrari !

22-09-2018 18:51:57
Jan1947
Silver Member

Jawel Stevie. Maar je zou ook een wat positievere mening kunnen geven. Iets van "Fantastische kans voor Leclerc!!! Hij krijgt wel veel druk te verduren, maar daar heeft hij bij Sauber aan kunnen wennen en hij heeft zelf toegegeven dat hij daar de eerste races erg heeft moeten wennen. Ik verwacht dat hij het met zijn talent en zijn jeugdige elan Vettel heel moeilijk gaat maken. Ik verwacht ook dat hij er meteen vol voor gaat, want anders had hij niet naar Ferrari hoeven gaan. Zo'n kans krijg je maar 1 keer".
Zoiets had Villeneuve ook kunnen zeggen, maar dat krijgt hij zijn strot niet uit. Alles wat hij zegt is negatief. Waarschijnlijk denkt hij terug aan zijn eigen begintijd in de F1 toen de verzamelde pers het alleen maar had over hem als "de zoon van".

23-09-2018 08:42:49
F1Fan76
Moderator

Ik denk dat we weleens een situatie kunnen krijgen net als in het debuutjaar van Hamilton bij McLaren, waarbij Alonso regelmatig flink onder druk stond van Hamilton en hierdoor nou niet bepaald een fijne situatie ontstond.(En niet te vergeten dat Kimi hierdoor de titel pakte) Leclerc wil zich bewijzen, dat zal ten koste gaan van Vettel. Vettel zal niet accepteren dat Leclerc hem de grote vissen uit de vijver vangt. Ik denk dat Ferrari snel moet beslissen met welke coureur ze een gooi naar het WK willen doen, anders maken ze het de concurrentie wel heel gemakkelijk. (Net zoals McLaren hierdoor de rijderstitel vergooide door te laat in te grijpen)

0 23-09-2018 09:46:34
;