Menu
© Ferrari
Nieuws

Druk neemt toe bij Sebastian Vettel

5 reacties | 1884x gelezen
18-09-2018 09:09

ewald | Sebastian Vettel kan er niet tegen als er druk op zijn schouders gelegd wordt.

Bron: Bild

Dat verklaart Adrian Newey tegenover de pers. Newey is een technische ontwerper van Red Bull die voor Vettel een viertal kampioenschap auto's heeft ontworpen.

Vettel staat op dit moment 40 punten achter op zijn concurrent Lewis Hamilton. "Sebastian Vettel is erg kritisch over zichzelf en werkt ongelooflijk hard. Als hij aan de leiding rijdt is hij bijna niet te verslaan. Het enige is dat hij soms stomme fouten kan maken in het heetst van de strijd."

"Hij is als hij in de auto zit verantwoordelijk voor het hele team en niet alleen voor hemzelf. Sommige coureurs voelen de druk van het kampioenschap toenemen als het einde van het seizoen nadert. Hoe harder Sebastian werkt hoe meer druk hij voelt."

"Om nu nog wereldkampioen te worden zou hij eerst de druk die op hem rust onder controle moeten krijgen. Zonder een uitvalbeurt van Lewis Hamilton zal het erg moeilijk gaan worden om dit jaar nog kampioen te worden."Aldus Newy


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

F1Fan76
Moderator

Laat hem die druk dan maar lekker blijven voelen. Niet dat ik een uitgesproken fan van Hamilton ben, maar Hamilton is ten opzichte van Vettel foutloos in de race. Daarom mag Hamilton van mij gerust weer kampioen worden. Volgend jaar hoop ik dat Vettel door Leclerc om de oren wordt gereden.

1 18-09-2018 10:28:55
Jan1947
Silver Member

Wordt een herhaling van een aantal jaar geleden, toen Ricciardo bij Red Bull kwam waardoor Vettel ineens minder ging presteren. Het verhaal van Newey klopt dus wel.

18-09-2018 17:31:36
Speedster
Bronze Member

maw Vettel is kampioenswaardig met zijn stomme fouten. Althans, als ik de vergelijking doortrek naar Max (die nog lerende is!) die ook stomme fouten heeft gemaakt. Er word door enkele gesuggereerd dat max daardor niet kampioenswaardig zou zijn daardoor. Vettel is een ervaren rijder die stomme fouten maakt. Tijd dat hij zijn zitje vrijmaakt?

0 18-09-2018 20:20:35
Garfield
Senior Member

Ik zie dat toch wel anders dan andere reageerders.
Natuurlijk doet Hamilton prima werk en wordt hij verdiend wereldkampioen.
Maar dat ligt wel aan die auto onder zijn kont waarmee hij op 95 % van hun kunnen kan rijden. Gemakkelijk om dan zonder fouten altijd op het podium te komen.
Vettel met zijn mindere Ferrari moet bijna op 100 % rijden. Het kleinste foutje kan fataal zijn.
Voor de sport is het niet goed dat een team zo lang dominant is als Mercedes.
Aan het begin leek het even anders, maar Mercedes had snel (na klachten bij Pirelli) zijn bandenproblemen onder controle.
Het eind van het seizoen zal saai zijn. Ferrari heeft het al lang opgegeven. Eerst Hamilton enkele keer een uitvalbeurt en we praten verder.

1 18-09-2018 21:58:30
Arno666
Bronze Member

Veel mensen (waaronder Vettel en Hamilton) zien toch de Ferrari als de betere auto.Ik ben geen fan van beide coureurs en hoop zelfs op een Ferrari kampioen maar Hamilton toont dit jaar zijn pure klasse.Als hij zo door gaat verdiend hij het echt wel.

18-09-2018 23:38:39
;