Menu
© McLaren
Nieuws

Brown: "Auto is extreem slecht"

6 reacties | 1185x gelezen
11-09-2018 10:31

ewald | In de laatste zeven races van het seizoen hoeven we geen wonderen te verwachten van het team Mclaren.

Bron: Autosport

Het team McLaren is al het hele seizoen aan het worstelen met de auto. Volgens Zak Brown is de auto niet goed genoeg op dit moment.

"We zijn druk bezig om de auto constant te verbeteren. Het lijkt erop dat de auto op geen enkele verandering reageert. We hebben dit jaar helaas een erg slechte raceauto gemaakt. Ik denk dat er dit jaar dan ook niet erg veel meer inzit."

"Wij hebben ons minder snel ontwikkeld dan de andere teams gedurende het seizoen. Het lijkt wel of we achteruit zijn gegaan qua ontwikkeling. Dat is niet het geval maar de andere teams maken gewoon grotere stappen. Als je in de Formule1 niet snel vooruitgaat dan ga je gewoon achteruit."

"Op het circuit van Spa en dat van Monza zijn de zwakke plekken van de auto naar boven gekomen. We denken nu te weten waar de problemen liggen en zijn nu aan get bekijken of we in staat zijn om die op te lossen." Aldus Brown


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

J-TuRismo
Gold Member

Je kan Zak Brown 1 ding nageven: hij verschuilt zich nooit voor de media om de situatie bij McLaren te becommentariƫren. Ik wacht alleen nog op het moment van zelfreflectie bij de heer Brown dat hij geen enkele verbetering bij McLaren heeft weten te bewerkstelligen en louter de naam van Mclaren - voor zover daar iets van over is - verder heeft doen afbrokkelen.

4 11-09-2018 10:38:24
bvonk
Moderator

Vraag me af in hoever dat de schuld is van Zak Brown. Zo lang werkt hij nog niet voor het team en zijn taak was vooral sponsors vinden, niet de wagen ontwikkelen of zo iets. En sponsors heeft hij gevonden, goed geen hooft sponsor maar je kunt je afvragen of dat nog van deze tijd is. Een echt grote hoofd sponsor die er de afgelopen jaren bij is gekomen is bij Williams en die gaan al weer vertrekken na dit seizoen waardoor Williams waarschijnlijk nog meer in de problemen gaat komen.

11-09-2018 12:31:51
JanTod
Silver Member

Hij is harstikke goed in het 'open deuren intrappen'. Hij moet de eer aan zichzelf houden, kappen en ruimte geven aan mensen, die er echt toe doen. In deze 'vechtsituatie' komt er niets van de auto terecht. De mensen met het hart op de juiste plek zijn er successievelijk uitgewerkt. Nu is het het grote klootzakkenteam.

Groetsels,

Jan Tod

11-09-2018 13:11:36
J-TuRismo
Gold Member

@bvonk

aldus de McLaren website:
As Chief Executive of McLaren Racing, Zak Brown has overall responsibility for the business, including strategic direction, operational performance, marketing and commercial development.

Zijn functie reikt verder dan het commerciƫle aspect. De grote vraag is echter na al zijn uitspraken of hij nog geloofwaardig is voor zijn positie en of hij wel de persoon is die in staat is McLaren echt vooruit te helpen.

Het is zeker makkelijk om achteraf te praten, maar vorig jaar riepen Boullier en hij dat Mclaren 1 van de beste chassis hadden en dat het toch echt aan Honda lag dat hun performance ver onder de maat was. Met Renault erbij zijn ze weinig opgeschoten en moeten ze schorvoetend toegeven dat het gehele pakket gewoon ruk is. Technisch is het dus allemaal matig. Kijkend naar de line-up voor volgend jaar zie ik een eeuwig talent, die geen kennis heeft van de huidige auto, het Hulkenberg bij Renault nou niet moeilijk heeft gemaakt en een rookie. Dat en samen met de wijze waarop ze Stoffel aan de kant gezet hebben (en achteraf zeggen dat hij ook geen materiaal heeft gekregen om zijn potentie te laten zien) maakt het team ongeloofwaardig. Ik zou mij als partner niet aan McLaren willen verbinden. Just my 2 cents.

11-09-2018 13:25:50
bvonk
Moderator

@J-TuRismo

Natuurlijk is hij als team baas eindverantwoordelijk voor al die dingen. Maar in de 2 seizoenen dat hij nu bij het team zit heeft hij echt niet de hoofdrol gespeeld in al die dingen. Er is gewoon een ontwerpteam en waarschijnlijk zijn daar de fouten gemaakt en hebben ze nu besloten om 2 van de 3 hoofdontwerpers te vervangen.

Ik weet niet zeker of Brown ook aangaf dat ze vorig jaar 1 van de beste wagens hadden, Alonso en Boullier zeiden dat wel. Maar dit is een andere wagen dus misschien had de wagen van 2017 de problemen niet of veel minder. Het team is veel punten in het begin van 2017 misgelopen door de nieuwe Honda motor die toen steeds weer kapot ging, dat lag in elk geval niet aan de wagen of McLaren.

Vind het ook jammer van Stoffel maar soms werkt een combinatie niet, hij deed het steeds veel minder dan zijn teamgenoot. Dan moet je op een moment een keus maken, geef je een coureur een derde kans of probeer je een nieuw talent, ik kan niet zeggen dat ze de verkeerde keuze hebben gemaakt. Maar hoop dat Stoffel toch nog een kans krijgt en een plekje krijgt in de F1 zoals meerdere coureurs die bij McLaren hebben gereden en nu nog actief zijn in de F1.

11-09-2018 19:37:54
JanTod
Silver Member

Ook door de komst van Alonso en manager, hebben mensen de eer aan zichzelf gehouden met gedachten en herinneringen aan vroegere deelname van Fernando aan het team. Volgend jaar gaat het hopelijk beter met een wat minder rokerige sfeer.

Groetsels,

Jan Tod

0 11-09-2018 13:16:39
;