Menu
© McLaren
Nieuws

Briatore: "Raar dat er geen plek is voor Alonso"

7 reacties | 2009x gelezen
16-08-2018 07:44

ewald | Dat geen enkel topteam plek heeft voor Fernando Alonso is niet te begrijpen volgens Flavia Briatore.

Bron: La Gazzetta dello Sport

Volgens Briatore zou juist een team als Red Bull gebruik kunnen maken van het talent van Alonso.

"Als een coureur moet gaan racen voor een achtste plek is de lol er snel vanaf en verliest hij zijn motivatie. Het is gewoon vreemd dat er geen topteam is die plek heeft voor een coureur als Fernando"

Dat Alonso geen stoeltje kreeg bij Red Bull is dat teambaas Christian Horner van mening is dat Fernando chaos creëert binnen een team. Volgens Briatore is het juist Red Bull die zijn coureurs niet in toom kan houden. Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom Ricciardo gaat vertrekken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

F1critic
Senior Member

Heel raar inderdaad..... of zou er toch waarheid zitten in het chaos verhaal en wil geen ander team meer dit risico nemen? Ik denk dat de tijd van Fernando in de F1 er gewoon opzit. De laatste successen zijn alweer heel lang geleden en rechtvaardigen mijns inziens allang niet meer zijn salariseisen.

0 16-08-2018 08:09:47
f1stevie
Silver Member

ik denk dat Max niet wil dat Allonso naast hem komt zitten om 2 redenen!
1) Max zou wel eens zijn broek moeten afdoen tegen Allonso.
2) mocht Allonso naar red-bull gegaan zijn, was Max zijn voordeel positie kwijt,
een rijder als Allonso gaat nergens naartoe om 2 de viool te spelen en aangezien dat red-bull haar zinnen gezet geeft op Max en de wagen er rond, zou dit idd chaos veroorzaken, dit zou de spanjaard zou zulke spelletjes niet pikken .

4 16-08-2018 09:05:56
cajos
Bronze Member

Je hoeft alleen maar te kijken waar Alonso de afgelopen jaren heeft gereden en wat hij daarmee heeft bereikt, een vet salaris maar verder niet veel meer omdat de auto niet voor hem was ontworpen en de motor niet voldoende vermogen had, en zo is het dit jaar ook weer.

16-08-2018 10:31:43
F1critic
Senior Member

Dat lijkt mij helemaal een sterk verhaal dat de Mc Laren dit jaar niet voor Fernando zou zijn gebouwd, ik weet wel zeker dat hij niet voor Stoffel is gebouwd. De Mc Laren word al de afgelopen paar jaar speciaal voor Fernando gebouwd, blijkbaar is óf HIJ niet in staat goed aan te geven wat er anders moet om hem beter te krijgen óf Mc Laren kan op dit moment met hun huidige techneuten geen competente auto bouwen.
Jammer want dat Fernando talent heeft dat weten we allemaal wel.
Ik geloof niet echt dat Max erg bang is voor een sterke teamgenoot, hij had er de afgelopen jaren 1 die als één van de beste word genoemd of jullie moeten Ricciardo een makkie noemen....

16-08-2018 20:22:05
vnons
Senior Member

Dat Max minder zou rijden dan Alonso lijkt me niet als zelfs een middelmatige coureur als Stoffel Fernando al bij kan houden.
En Red Bull heeft al eerder aangegeven niet met een 1e of 2e rijder te rijden maar "de beste wint" dus een tweede viool zou het niet worden .
ik denk dat Max Fernando er best naast zou willen hebben aangezien hij van de ervaring van Alonso nog het nodige had kunnen leren en dus nóg beter kan worden dan hij al is.
al met al is Gasly natuurlijk ook een hele goeie keus alleen heeft hij niet de jaren lange ervaring van Alonso.

17-08-2018 10:24:06
JanTod
Silver Member

Fernando haalt rotstreken uit met teammaten, die een maatje te groot voor hem zijn.

Groetsels,
Jan Tod

19-08-2018 01:14:21
JanTod
Silver Member

Alle teams zijn de rattenstreken van Briatore (en Alonso) meer dan zat. Er kwam een Babylonische spraakverwarring bij Maclaren en veel ruzie. De mannen met het racehart op de rechte plaats vertrokken, sinds Alonso/Briatore de percelen van Maclaren betrad.
Zo is dat ook bij Ferrari gegaan, hoewel ik daar niet het fijne van weet. De leiding van Ferrari was toen ook heel erg onzeker, weet ik wel. Briatore kan intimideren. Als Alonso een oprechte manager had gehad en zelf een betere ethiek aan de dag had gelegd, dan had er veel meer goudglans gelegen op de carriere, want talent heeft hij te over. Sorry Fernando, probeer die Triple crown nog maar te versieren, dan is je museumpje compleet en kan je je op je race school toeleggen.

Groetsels,

Jan Tod

0 19-08-2018 01:12:22
;