Menu
© Renault
Nieuws

Renault baas: "Motor is het probleem niet bij Red Bull"

6 reacties | 4108x gelezen
31-07-2018 08:35

ewald | Cyril Abiteboul, Renault baas, heeft gereageerd richting Red Bull na de kritiek van hun na afloop van de Gand Pix van Hongarije.

Bron: PlanetF1

Max Verstappen en Christian Horner, respectievelijk rijder en teambaas van Red Bull waren zwaar teleurgesteld in motor leverancier Renault ba het Motor probleem van Max. Echter volgens Renault komen de problemen door Red Bull zelf.

"In Monaco waren we al overgestapt op een nieuwe MGU-K, Red Bull weigert deze te gebruiken daar de wijze van montage van deze krachtbon anders is in de auto. De nieuwe verbrandingsmotor zou beter bestand zijn aan de hoge temperaturen."

"Onze eigen fabrieksrijders Carlos Sainz en Nico Hulkenberg hebben de Grand Prix probleemloos gereden. Er waren geen problemen van wat voor aard dan ook met onze auto's. Het is de beslissing van Red Bull zelf om niet over te stappen. We kunnen ze niet dwingen" Aldus Abiteboul


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RuudK
Silver Member

"Er waren geen problemen van wat voor aard dan ook met onze auto's." Vergeet wel op te merken dat ze aardig wat snelheid te kort komen. Betrouwbaar en langzaam rijden kan elke auto. Maar blijft een Franse auto ... blinken zelden uit in betrouwbaarheid.

0 31-07-2018 09:03:40
Geeke
Gold Member

Maar goed, als je een essentiële update weigert moet je niet klagen over de gevolgen.

1 31-07-2018 13:23:14
RuudK
Silver Member

De nieuwe versie van de MGU-K is geen essentiële update. Met de 'oude' versie rijden ze al ruim 2 seizoenen. Als deze op omvallen zou staan dat had Renault dit moeten melden. Misschien wel gedaan maar dan in Frans 'Engels' en dus niet te begrijpen

31-07-2018 15:30:39
cmek1
Rookie

of heb het meer met dit te maken

"In Monaco waren we al overgestapt op een nieuwe MGU-K, Red Bull weigert deze te gebruiken daar de wijze van montage van deze krachtbron anders is in de auto. De nieuwe verbrandingsmotor zou beter bestand zijn aan de hoge temperaturen."


0 31-07-2018 15:53:50
f1stevie
Silver Member

beetje raar dat red-bull een betere versie van een motor weigert,
mss hadden ze een ander gedacht hoe de motor zou uitpakken,
gegokt en verloren... maar dan moeten ze achteraf idd niet komen mekkeren!
ik vind red-bull zelf denigrerend tegen Renaul , blijkbaar zijn ze vergeten dat ze 4 jaar lang een wk motor hebben gekregen!
ik hoop dat red-bull volgend jaar beter af is met de Honda- motor of gaan ze nu de jappen beginnen afkraken, ze weten met wie en wat ze in zee gaan hopelijk hebben ze wat meer respect

0 31-07-2018 18:12:40
F1Fan76
Moderator

Nou Red-Bull, snel overstappen op de nieuwe versie. Dan kan kunnen jullie na de zomerstop probleemloos het seizoen afmaken, en eeeh misschien nog wel een gooi naar het WK doen, want met de nieuwere motor komt het helemaal goed :-) :-) :-)

0 31-07-2018 19:41:50
;