Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamilton accepteert verontschuldiging van Räikkönen

0 reacties | 874x gelezen
10-07-2018 09:10

F1Fan76 | De Mercedes-coureur heeft medegedeeld de verontschuldiging van Räikkönen te accepteren en de crash als race incident te zien. “Af en toe kramen we onzin uit.”

Bron: motorsport-total.com

Hamilton heeft Räikkönen de crash tussen beiden tijdens de Grote-Prijs van Groot-Britannië vergeven. De huidige wereldkampioen heeft afgelopen maandag op social media medegedeeld dat hij niet langer aan opzet denkt. “Kimi heeft zich verontschuldigd, en ik heb dat geaccepteerd. Nu gaan we gewoon weer verder.”

Terugblikkend kwalificeert hij het voorval als “race incident, en niets anders dan dat”. Van zijn eerdere uitspraken na de race zoals “interessante tactieken” bij Ferrari neemt hij dan ook terug. “Af en toe zeggen we domme dingen, maar ook daar leren we van.”

Räikkönen heeft Hamilton in Silverstone in de eerste ronde tijdens een onmogelijke inhaalactie geramd, en daarmee viel Hamilton van plek drie naar het einde van het veld terug. De Fin kreeg voor het incident een tijdstraf van 10 seconden. Na afloop nam de Fin de schuld op zich, maar Hamilton en de Mercedes kopstukken insinueerden mogelijke opzet.

Het is niet de eesrte keer dat Hamilton in zijn emotie een dergelijke uitspraak doet en later terugneemt. In april nog verontschuldigde hij zich bij Max Verstappen. Hij had Verstappen wegens een aanrijding in Bahrein voor “Domkop” uitgemaakt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;