Menu
© Mercedes
Nieuws

Bottas: "Soms pakt risico anders uit"

3 reacties | 839x gelezen
09-07-2018 07:11

ewald | In de slotfase van de Grand Prix van Engeland was het Valtteri Bottas die de leiding had, echter moest hij genoegen nemen met een vierde plek in het klassement.

Bron: Skysports

Bottas stopte niet tijdens de tweede safety car fase en moest lijdzaam toezien dat de coureurs die dat wel gedaan hadden de laatste ronden op nieuwere baden sneller waren.


"Achteraf hadden we inderdaad ook moeten stoppen. Echter sta ik volledig achter de beslissing welke we genomen hadden. We namen een groot risico om de race te winnen. Uit onze berekeningen bleek dat mogelijk te zijn. Het heeft helaas vereerd uitgepakt. Ik heb alles geprobeerd om voorop te blijven." Aldus Bottas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Bronze Member

Tijdens het slot van de race bleek dat de Mercedes van beide coureurs de verkeerde banden hadden Dat is niet de eerste keer dat de computers fouten
maakten.Lewis was zelfs nog een keer binnen geweest voor een banden wissel.
De een stop strategie is trouwens niet altijd zaligmakend.Schumacher bewees ooit
Op Paul Ricard met een 4stops de race te winnen.

1 09-07-2018 10:50:30
F1Fan76
Moderator

Toen was het allemaal anders. Vooral het tanken had daar invloed op. Schumacher reed destijds waarschijnlijk ook niet met een volle tank bij de start. Als je tussen die 4 stops in met minimaal brandstop rijdt dan is de wagen een stuk lichter en dus ook sneller. Maar desalniettemin niet onmogelijk, dat is gebleken.

10-07-2018 09:21:35
Binatang
Silver Member

"Soms pakt risico anders uit"

Als ik Verstappen was, zou ik deze ergens op de plank houden. Misschien handig voor een volgende keer als de pers weer loopt te zagen.

0 11-07-2018 16:50:12
;