Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton na inhaalrace 'Driver of the Day' in Groot-Brittannië

5 reacties | 1750x gelezen
08-07-2018 16:50

bvonk | Mercedes-coureur Lewis Hamilton is door de fans op de Officiële Fomule 1 site (www.formula1.com) gekozen als 'Driver of the Day' na de race in Groot-Brittannië.

Bron: Formule1nieuws.nl

De Brit begon vandaag van pole maar kwam niet goed weg bij de start van de race en verloor meteen 2 plekken. Daarna werd hij ook nog geraakt door de Ferrari van Kimi Räikkönen waardoor de Mercedes buiten de baan kwam en spinde. De Mercedes-coureur begon toen aan een inhaalrace vanaf de laatste plek en maakte snel posities goed. Dankzij een saftycar was het gat naar het podium weg en de Brit maakte daar gebruik van door de tweede plek te pakken in de GP van Groot-Brittannië.

Driver of the Day 2018


Grote Prijs Coureur Team raceklassering
Australië Fernando Alonso McLaren 5
Bahrein Pierre Gasly Toro Rosso 4
China Daniel Ricciardo Red Bull 1
Azerbeidzjan Charles Leclerc Sauber 6
Spanje Lewis Hamilton Mercedes 1
Monaco Daniel Ricciardo Red Bull 1
Canada Sebastian Vettel Ferrari 1
Frankrijk Sebastian Vettel Ferrari 5
Oostenrijk Max Verstappen Red Bull 1
Groot-Brittannië Lewis Hamilton Mercedes 2
Duitsland - - -
Hongarije - - -
België - - -
Italië - - -
Singapore - - -
Rusland - - -
Japan - - -
Verenigde Staten - - -
Mexico - - -
Brazilië - - -
Abu Dhabi - - -
❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Geeke
Gold Member

Voor iemand die zo "cool" is heeft hij zich wel laten kennen vandaag.. wat een dramaqueen, ik begrijp dat je baalt maar zijn toneelspel na de race was wel overdreven. Voor mij is Vettel de driver van de dag, heeft zich goed geweerd tegen de trucs van Mercedes.

1 08-07-2018 20:52:06
F1Fan76
Moderator

Dan moet je in het vervolg de rest van de interviews en het podium misschien ook even volgen, en misschien een beetje inlevingsgevoel! Hij heeft op het podium en tijdens de interviews toegeven dat hij een poepstart heeft gemaakt. En Vettel heeft enorm geprofiteerd dat zijn teamgenoot zijn grootste rivaal achteraan het veld heeft gestuurd! En zo iemand zie jij als driver van de dag? Nou sorry hoor, maar kijk even terug naar het verleden van zowel Hamilton als Vettel, als we het dan over "dramaqueens" willen hebben dan komt Vettel als de grote winnaar uit de bus!

08-07-2018 21:30:01
V.malafronte
Moderator

@F1Fan76 Natuurlijk is het rot voor Hamilton, en het siert een sportman dat hij ontevreden is met dit resultaat, daar kunnen vele mensen zich terecht mee inleven. Maar sportiviteit is ook om niet weg te lopen uit parc fermé na een teleurstellende dag, en gewoon een antwoord te geven. Geeke heeft wel gelijk dat Vettel vandaag foutloos heeft gereden en niks kan doen aan die crash tussen Lewis en Kimi, of dat nou opzettelijk was of niet (ik denk van niet, zou heel erg dom zijn).
En het verleden doet er vandaag niet toe.

1 08-07-2018 21:53:28
F1Fan76
Moderator

Daar geef ik je gedeeltelijk gelijk in, maar waarom doet het verleden er niet toe? Het is toch klip en klaar dat Vettel de grootste huiler is met name over de boordradio? En nu het wat beter gaat bij Ferrari en dus ook met Vettel moeten we dat maar gewoon even vergeten? Ik ben ook van mening dat Hamilton niet had weg moeten lopen, maar als we het over "dramaqueens" hebben, nou dan spant Vettel echt wel de kroon! en iemand die zegt dat dat niet zo is moet echt even een keer langs Hans Anders en Beter Horen!

En wat betreft de aanrijding Kimi vs Lewis, daar heb ik ook het volste vertrouwen in dat het geen opzet was, daar is Kimi professioneel genoeg voor. Maar wel uitermate ideaal voor Vettel, dat moge duidelijk zijn.

08-07-2018 22:00:19
Misjab
Gold Member

Ik ben geen HAM fan, maar als je van laatste op de grid je zo snel en goed naar voren weet te rijden, verdien je die rijder vd dag titel echt wel. Met of zonder SC, hij was gewoon de snelste vd geid vandaag. En ja hij liep wat te zeuren over de radio, maar wat voor druk en emoties denk je dat er in zon hoofd afspelen op zon moment, het blijvne mensen, geen robots, en daarnaast is vettel de grootste jankerd van allemaal

0 09-07-2018 10:48:59
;