Menu
© MotorSport.com
Nieuws

Renault moet alles omgooien na vertrek Red Bull als klant

4 reacties | 1630x gelezen
14-06-2018 09:41

ewald | Volgens Autobild is het zo goed als zeker dat Red Bull Racing de knoop heeft door gehakt en in de komende twee seizoenen (2019 en 2020) gaat rijden met een Honda motor.

Bron: Autobild

De huidige motor leverancier Renault is hier op zijn zachts gezegd minder blij mee.

Met zowel het klantenteam McLaren als het eigen fabrieksteam lijkt het Renault maar niet te lukken om een overwinning te boeken. De druk zal door de directie van Renault alleen maar opgevoerd worden de komende tijd om mee te gaan dingen naar een podium plaats na het vertrek van het Red Bull team. Het feit dat Red Bull wel overwinningen boekte zorgde ervoor dat het management het accepteerde dat het fabrieksteam nog een aanloop periode had. Dat zal de komende tijd niet meer zijn. Aldus Autobild❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Zonder RB vertrek moeten ze het roer ook omgooien, zoals de tekst al aangeeft, is het verschil tussen RB en de rest beschamend groot voor teams met hetzelfde blok. Het renault team is al jaren een puinhoop sinds ze de motoren en chassis afdelingen gesplits hebben. Daar is geen sprake meer van aanloop fase, want dat is al jaren zo. Zonder RB verliezen ze hun benchmark ook nog eens., dus gaan nog zwardere tijden aanbreken..

2 14-06-2018 11:15:37
f1stevie
Silver Member

zo blijkt nogmaals eens dat red-bull een geweldig chassis geeft met dank aan A C!
maar daaruit blijkt ook dat MClaren zwaar failt nu... jaren roepen ze dat ze dat ze het beste onderstel hebben van het hele pak en dat de Honda motor alles saboteert … wel ik hoop er eigenlijk op dat red-bull volgend jaar met Honda in zee gaat, dan gaan we echt zien tot wat de Honda motor in staat is... en dan heb ik het er niet over om Renault te kl*ten , maar enkel om te zien hoe MClaren, Allonso, jaren voor de zot geeft gehouden!

14-06-2018 18:15:00
Misjab
Gold Member

Met dank aan AC of AN?

16-06-2018 07:25:22
F1Fan76
Moderator

Als Red-Bull inderdaad bedankt voor de Renault krachtbron, dan breken er inderdaad zware tijden aan voor Renault. En McLaren valt nu inderdaad ook flink door de mand. Jaren lopen schreeuwen dat Honda de boosdoener van tegenvallende resultaten was, maar nu blijkt toch dat de McLaren in de basis ook niet al te best is. Misschien dat het chassis en de motor nog beter op elkaar afgestemd moet worden, maar het gat naar Red-Bull is wel erg groot.

0 16-06-2018 17:41:00
;