Menu
© Sauber
Nieuws

Leclerc in een seizoen bijna meer punten dan Ericsson hele carrière

2 reacties | 1010x gelezen
12-06-2018 07:59

ewald | Het gaat de goede kant op met Charles Leclerc. Hij scoorde in de Grand Prix van Canada zijn tiende punt van dit seizoen.

Bron: Formule1nieuws

Hiermee evenaarde hij bijna het totaal aantal WK punten van zijn teamgenoot Marcus Ericsson echter had die er zijn hele carrière voor nodig en niet alleen maar dit seizoen.

Leclerc, die uitkomt voor het team Sauber had slechts zeven Grand prix nodig om de 10 WK punten te scoren. Ericsson het 83 races nodig gehad om de elf punten te scoren. Ericsson heeft een dramatisch record in handen door 49 opeenvolgende Grand Prix geen punten te scoren.

Het lijkt erop dat Sauber het laatste station is voor Ericsson in de Formule1. Voor Leclerc is het een leuke opstap naar de grotere teams. Hij maakt onderdeel uit van de Ferrari Acadamy. Hij hoopt in een later stadium van zijn carrière plaats te mogen nemen in een stoeltje van Ferrari.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

McLovin
Quite a regular

Dat is nou het verschil tussen een talent en een paydriver... Williams, lezen we even mee?!

1 12-06-2018 09:30:09
Misjab
Gold Member

Precies McLovin. Dit geeft echt goed het verschil aan. Leclerc is gewoon een supertalent die het nog ver gaat schoppen. Ericson is betalende veldopvulling...

Ter steun van ericson; moet je wel bijvermelden dat dit het eerste jaar is dat ze een fatsoenlijke motor hebben sinds ericson meerijdt. Denk niet dat Clerc verleden jaar veel punten had gescoord in die 2e hands bak van toen

12-06-2018 10:44:13
;