Menu
© Williams
Nieuws

Chef Aerodynamica Williams per direct weg

3 reacties | 3071x gelezen
31-05-2018 09:08

Gallardo | Dirk de Beer is met onmiddellijke ingang van zijn taken ontheven bij Williams F1. Na chef-designer Ed Wood is het de tweede prominente medewerker van het team dat bedankt word voor de diensten. de Beer werkte sinds begin 2017 voor het team, hij kwam toen over van Ferrari. de Beer is mede verantwoordelijk voor de dramatisch slechte FW41 waarmee het team dit jaar geen potten kan breken en regelmatig met de rode lantaarn rijdt.

Bron: Motorsport-total.com

Een woordvoerder van Williams bevestigd hetgeen hierboven staat. “Wij kunnen bevestigen dat Dirk de Beer per direct teruggetreden is uit zijn functie als chef-aerodynamica. Het team wil Dirk graag bedanken voor zijn energie en inzet welke hij getoond het afgelopen jaar. Wij wensen Dirk heel veel succes in de toekomst”.

De taken van Dirk de Beer worden overgenomen door Dave Wheater die tot heden onder aansturing van de Beer werkt. De plek van de eveneens weggestuurde Woods is inmiddels overgenomen door Doug McKiernan. Williams kamt al vanaf het begin van het seizoen 2018 met veel problemen met de auto.

De aerodynamica van met name de achterzijde schijnt niet op orde te zijn, hierdoor is de auto in de bochten enorm instabiel. De waardes uit simulaties en op de baan verschillen van elkaar. Er schijn een noodplan op tafel te liggen zodat de auto nog voor de zomerstop beter te rijden zal zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

En waar is paddy lowe dan verantwoordelijk voor....? Die werd met veel bombarie binnegehaald en hoor je sindsdien helemaal NIETS van. Die zou toch ook erg verantwoordelijk moeten zijn voor de enorme terugval van Williams.

Misschien ook eens naar team management kijken, sinds dochterlief het over heeft genomen gaat het ook alleen maar heel erg hard achteruit. Maar ja, met de juiste achternaam kan je met veel wegkomen op sommige plekken....

1 31-05-2018 09:29:55
bvonk
Moderator

Inderdaad, geloof dat Lowe verantwoordelijk was voor het cool systeem dat ze hebben overgenomen van Mercedes maar dat werkte ook totaal niet.

31-05-2018 14:15:12
Speedster
Bronze Member

Is het simulatiesoftware dan wel oke??? Vreemd dat die 2 zoveel verschillen dan.

0 31-05-2018 18:34:51
;