Menu
© Red Bull
Nieuws

"Ricciardo eist zelfde salaris als Verstappen"

5 reacties | 2881x gelezen
31-05-2018 08:48

ewald | De officiële onderhandelingen tussen Daniel Ricciardo en Red Bull, zijn huidige werkgever, moeten nog gestart worden maar er wordt al druk gespeculeerd over de voorwaarden waaronder Ricciardo zijn contract zou willen verlengen.

Bron: Crash

Eén van de voorwaarde zou zijn dat hij minimaal hetzelfde zou gaan verdienen als zijn teamgenoot Max Verstappen. Max Verstappen zou volgens insiders jaarlijks 25 miljoen verdienen als rijder van het Red Bul team.

Lewis Hamilton sprak al ongeloof uit dat Max Verstappen zoveel meer verdien dan Daniel Ricciardo. Na de overwinning suggereerde Ricciardo al dat Ricciardo enkele miljoenen duurder zou worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Nou lijkt me een redelijk schappelijke eis. Ik zou hem meteen inwilligen als ik RB was.

RIC is tot nu de rijder die het constantste presteerd, dik voorstaat, goed met Max overweg kan en je niet bij je concurrent wil zien rijden, zeker niet als je zelf geen goed alternatief hebt voor zijn opvolging.

Schappelijke eis, meteen doen en laten tekenen, ben je van die onzekerheid af..

0 31-05-2018 09:26:39
cajos
Bronze Member

Ik dacht dat het basis salaris van Max ergens rond de 10 miljoen lag ,
de rest is bonussen en dergelijke zaken.

1 31-05-2018 09:32:23
flippie17
Rookie

25 miljoen is (althans zo heb ik het gelezen) niet per jaar, maar voor 3 jaar, en inderdaad exclusief bonussen gebaseerd op punten en overwinningen.

31-05-2018 15:40:12
F1Fan76
Moderator

Lijkt mij niet meer dan een redelijke voorwaarde. Bovendien doet Ricciardo het tot nu toe gewoon beter en dan is het raar dat je minder beloning krijgt dan je teamgenoot die het (momenteel) minder doet.

Ik zie Ricciardo wel blijven, hij kan het nodige eisen nu hij het duidelijk beter doet dan Max. Ricciardo weet bovendien dat hij bij Ferrari en/of Mercedes met teamorders te maken zal krijgen (die waarschijnlijk niet in zijn voordeel zullen zijn).

Ik hoop tenminste dat hij bij RB blijft, Max kan van hem leren dat je met het koppie ook heel wat kunt winnen en niet alleen met risico nemen.

0 01-06-2018 08:32:51
Sicko
Gold Member

Als Ricciardo hetzelfde zou willen verdienen, dan zou hij ook (minimaal) hetzelfde toekomstperspectief moeten hebben. Maar juist dàt heeft Ricciardo niet bij Red Bull.

Ferrari moet Ricciardo binnen halen. Daarmee maken ze hun kans op een nieuwe Wk een heel stuk groter.

Hamilton's ongeloof tekent zijn zeer beperkte geestelijke vermogen.

0 01-06-2018 21:26:59
;