Menu
© Sauber
Nieuws

Grand Prix in Berlijn op wensenlijst Liberty Media

1 reactie | 1117x gelezen
20-05-2018 09:20

ewald | Nadat Liberty Media het stokje heeft overgenomen van Bernie Eccelstone zijn er al meerdere geruchten gekomen over de komst van nieuwe circuits op de kalender.

Bron: Sport Bild

Het lijkt erop dat er een voorkeur is voor stratencircuits. Helaas is er tot op heden nog niet veel aangepast in de kalender. Echter zijn er wel al een aantal namen gevallen. Miami, Kopenhage, Assen, Zandvoort en nu dan ook Berlijn.

Chase Carey haalt aan dat de Formule E momenteel is neergestreken in Berlijn en dat, als de mensen het in Berlijn ook willen, het goed mogelijk is om daar dan ook de Formule1 te rijden. Hij staat zeker open voor een Grand Prix in Berlijn. Duitsland heeft een hoge prioriteit vanwege de belangrijkheid in de auto industrie.

Hockenheimring staat dan wel op de kalender echter is de financiële situatie dusdanig slecht dat het nog maar de vraag is of deze volgend jaar op nog op de kalender staat.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Op zich heb ik het niet zo op "stratencircuits", maar dat komt, denk ik, vooral door de jaarlijkse optocht van Monaco. Het vreemde is dat de echte racecircuits de afgelopen jaren allemaal zijn aangepast met grote uitloopstroken zodat fouten niet meer afgestraft worden. Op stratencircuits worden fouten wèl direct afgestraft, maar ligt de race tijdenlang stil om de rotzooi op te ruimen.

Ik ben vóór de echte racecircuits, maar dan moeten de grindbakken terug komen. Kunnen we weer lachen om bijv. Hamilton die destijds een wk door het putje gooide door in China bij het ingaan van de pitstraat de grindbak in te rijden.

0 20-05-2018 17:06:34
;